Bölgenin TÜBİTAK'tan ödüllü ve en başarılı okulu olarak bilinen 'Şırnak Silopi Hacı Mehmet Ökten Anadolu İmam Hatim Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu', Türkiye Diyanet Vakfı Basın Yayın Sorumlusu ve Türkiye Kristal Küre Ödülleri 2020 Yılının En İyi  Kitabı Ödülünün sahibi Yazar Ümit Özdemir'i öğrencilerle buluşturdu. Kendisi de Şırnak Silopili olan İlahiyatçı Yazar Ümit Özdemir, etkinliği gerçekleştiren okul müdürü Ahmet Kutlu'ya ve bütün katılımcılara teşekkür etti. 

Programda öğrencilerin kariyer hedefleri, meslek seçimleri, fen ve sosyal bilimlerin yanı sıra İslami ilimlerin önemi, medyanın insanlar üzerindeki etkisi gibi önemli konular konuşuldu. Ayrıca söyleşide öğrenciler, merak ettiği birçok konuyu Yazar Özdemir'e sorma fırsatı buldu. 

Türkiye Diyanet Vakfı Basın ve Medya Sorumlusu da olan Ümit Özdemir'in gerçekleştirdiği programa, Diyanet İşleri Başkanlığı Müşavirlerinden Abdullah Kaplan, Silopi İlçe Müftüsü Muhammed Sait Okumuş, bölgenin kanaat önderlerinden Molla Seyyid Ahmet Bilen ve çok sayıda önemli isim de iştirak etti. 

Editör: TE Bilisim