Kuruluş Osman Bala Hatun kimdir? ATV’nin sevilerek izlenen dönem dizisi Kuruluş Osman, Ertuğrul Bey’in oğlu Osman Bey’in, babasının yolundan giderken atlattığı badireleri, uğradığı ihanetleri ve zorlu düşmanlarını konu ediniyor. Her hafta yayınladıkları bölümlerle dizi severlerden tam not almayı başaran Kuruluş Osman, aynı zamanda vatandaşlara tarihi olayları en iyi şekilde anlatmaya çalışıyor. Peki, seyirciler tarafından sıkça aratılan Kuruluş Osman Bala Hatun kimdir? Kuruluş Osman Bala Hatun’un gerçekte adı nedir? Sorularının yanıtını sizler için haberimizde derledik. İşte detaylar…

KURULUŞ OSMAN BALA HATUN KİMDİR?

Kuruluş Osman dizisinde adı Bala ya da Alaca Hatun olarak geçen karakter dizide de, tarihte de Osman Bey’in karısı olarak geçmektedir. Şeyh Edebali'nin kızı ve Alâeddin Paşa'nın annesi olarak bilinir. Bala Hatun'un hayatı hakkında pek az bilgi bulunmaktadır. Dizide Bala Hatun karakterine, başarılı oyuncu Özge Törer hayat vermektedir.

KURULUŞ OSMAN BALA HATUN’UN GERÇEKTE ADI NEDİR?

Kuruluş Osman dizisinde Bala Hatun karakterini canlandıran Özge Törer, 1998 yılında İstanbulda dünyaya geldi. Türk oyuncu Özge Törer, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde Sahne Sanatları Bölümünü tamamladı. İlk oyunculuk deneyimini ise Kuruluş Osman dizisinde Bala Hatun rolü ile yaşamıştır. Özge Törer aynı zamanda ata binmeyi ve yüzmeyi çok seviyor.

Editör: TE Bilisim