Fındık destekleme ne zaman ödenecek 2021? Fındık destek ödemesi ne zaman? Soruları vatandaşlar tarafından sıkça araştırılmaya başladı. Türkiye’de tarım ve hayvancılığın gelişmesi amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından çiftçilere yönelik çok sayıda destekleme ödemesi yapılıyor. Her tarım ürünü için ayrı bir destekleme ödemesi yapılırken bu ödemelerin takviminde fındık destek ödemesi büyük bir merak konusu oldu. Peki, Fındık destekleme ne zaman ödenecek 2021? Fındık destek ödemesi ne zaman? İşte tüm detaylar…

FINDIK DESTEKLEME NE ZAMAN ÖDENECEK 2021? FINDIK DESTEK ÖDEMESİ NE ZAMAN?

Fındık destekleme ödemeleri fındık tarımı yapan çiftçilere her yıl yapılan destekleme ödemesidir. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından fındık üreticilerine ödenen fındık destekleme ödemeleri alan bazlı olarak hesaplanmaktadır. Fındık üreten çiftçiler fındık ürettikleri arazilerinin büyüklüğüne göre çeşitli miktarlarda destekleme ödemesi almaktadırlar. Bu destekleme ödemeleri dekar hesaplaması ile fındık üreticilerine verilmektedir.

FINDIK DESTEKLEME NE ZAMAN ÖDENECEK 2021?

Fındık destekleme ödemesi almak isteyen vatandaşlar öncelikle fındık tarımı ile uğraştıklarını belgelemelidirler. Bunun için Tarım ve Orman Bakanlığı İl ve İlçe müdürlüklerinde kayıt yaptırılması gerekmektedir. Ayrıca bu çiftçiler Ziraat Odası kayıtlarını da yaptırmalıdırlar. Bu iki kurumda yapılacak olan işlemlerin ardından fındık destekleme ödemesi almaya hak kazanılır. Her yıl ödeme zamanı geldiğinde de ödeme yapılır. Fındık destekleme ödemeleri için her yıl için ayrı işlem yapılması gerekmektedir.

Fındık destekleme ödemesi almak için işlemlerini yapıp beklemeye geçen vatandaşlar bu ödemelerini Ziraat bankası aracılığı ile almaktadırlar. Başvuruları sırasında vatandaşlar Ziraat Bankası hesap bilgilerini bildirirler. Hesap bilgisini bildirmeyenlerin ödemeleri de yine isimleri Ziraat Bankası’na yapılmaktadır. Ziraat Bankası aracılığı ile vatandaşlar fındık alan bazlı destekleme ödemelerini alabilmektedirler.

FINDIK DESTEK ÖDEMESİ NE ZAMAN?

Tarım ve Orman Bakanlığı fındık destekleme ödemeleri genellikle her yıl Nisan ayında hak sahiplerine ödenmektedir. Bu ödemelerden önce hak sahiplerine ayrıca mazot ve gübre desteği ödemesi de yapılmaktadır. Nisan ayının yaklaşması ile bu ödemelerin ne zaman yapılacağı merak konusu oldu. Bu ödeme takvimi konusunda şu ana kadar resmi bir açıklama yapılmadı. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin bir açıklama yaparak fındık destekleme ödemelerinin zamanını duyurması bekleniyor. Bu açıklama yapılır yapılmaz sitemiz üzerinden fındık destekleme ödemelerine ilişkin net bilgiler öğrenilebilecek.

Editör: TE Bilisim