La casa de papel 5. sezon ne zaman çıkacak? Yeni sezonda İstanbul olacak mı? Sorularını sıkça aratan meraklı dizi severler heyecanla yanıtları bekliyor. Yapım öncekilerde olduğu gibi yeni sezonunda da Netflix platformunda yayınlanacak. 1997 yılında Reed Hastings ve Marc Randolph tarafından Kaliforniya'da kurulan Amerikan teknoloji ve medya hizmetleri sağlayıcısı ve yapım şirketi Netflix, kurulduğu günden beri abonelerine kaliteli video akış hizmeti sağlamaya çalışmakta. Üyelerine belli bir ücret karşılığında, bünyesinde barındırdığı dizi ve filmleri izleyebilme hakkı tanıyan firma, çok sevilen “La casa de papel” adlı dizisinin yeni sezon çekimlerine başladı. Peki, La casa de papel 5. sezon ne zaman çıkacak? Yeni sezonda İstanbul olacak mı? İşte detaylar…

LA CASA DE PAPEL 5. SEZON NE ZAMAN ÇIKACAK?

Popüler video izleme platformunda yer alan ünlü dizi La casa de papel’in 2021 yılında yeni sezonunun yayınlanması planlanıyordu. İspanya’da çekimleri devam eden yapım, koronavirüs salgını dolayısıyla yeni sezon yayınlanma tarihinin 2022’ye sarkmış olabileceği söylenenler arasında. Yeni sezonunun ne zaman çıkacağıyla ilgili herhangi bir duyuru yapılmazken, dizinin resmi hesaplarından yapılan açıklamalara göre 5. sezonda soygunun sona ereceği mesajı ilgili kişileri şaşırttı. Dizinin bitip bitmeyeceği ya da ilerleyen sezonlarda soygun konusunun dışına mı çıkılacağı henüz netleşmedi. 

Dizinin mimarı Alex Pina’nın daha önce yaptığı açıklamalarda, sezonun iyi gitmesi durumunda sonraki sezonların çekimlerine başlanacağını söylemişti. 

Haziran 2020'de Netflix, dizinin son kısmı olacak beşinci kısmın çekimlerine başlanacağını açıklamıştı.

YENİ SEZONDA İSTANBUL OLACAK MI?

Oyuncu kadrosunda Úrsula Corberó, Álvaro Morte, Itziar Ituño, Pedro Alonso, Paco Tous, Alba Flores, Miguel Herrán, Jaime Lorente, Esther Acebo, Enrique Arce, Maria Pedraza, Darko Perić ve Kiti Mánver gibi isimlerin yer aldığı dizinin yayınlanacak son sezonunda Hovik Keuchkerian, Najwa Nimri ve Fernanda Cayo gibi isimler de performans gösterecek.

Dizideki soyguncular kendi içlerinde şehirlerden oluşan kod adı barındırıyor. İleride meydana gelebilecek ve kötü sonuçlar doğurabilecek olayların önüne geçmek için ekipte bulunanlar dünya genelinde ünlü olan şehir isimleri ile çağırılıyor. Tokyo, Berlin, Denver, Helsinki, Moskova, Lizbon, Stockholm, Nairobi, Rio, Palermo, Oslo gibi şehir isimlerinin bulunduğu diziye yeni katılan kişilerin arasında İstanbul kod adında birinin olup olmayacağı ise merak edilenler arasında.

Diziye İstanbul kod adında birinin katılması beklenirken, konuya dair resmi bir açıklama yapılmadı.

DİZİ KONUSU

Yönetmenliğini ve senaristliğini Alex Pina’nın yaptığı La casa de papel, İspanya yapımı bir soygun ve suç dizisidir. Dizi, "Profesör" liderliğindeki ekibin İspanya Kraliyet Darphanesi'ni ve İspanya Merkez Bankası'nı soymasını konu edinir.

Televizyon dizisinin iki kısma ayrılan 15 bölümden ibaret olması planlanmıştı. Bu bölümler ilk olarak 2 Mayıs 2017’den 23 Kasım 2017’ye kadar İspanyol televizyon kanalı Antena 3'te yayımlandı. 2017 sonlarında Netflix, dizinin dünya genelinde dijital yayın haklarını satın aldı. Diziyi daha kısa 22 bölüme bölen Netflix, ilk kısmı 20 Aralık 2017'de ve ikinci kısmı 6 Nisan 2018'de yayımladı. Nisan 2018'de Netflix, dizinin bütçesini belirgin oranda artırarak 16 yeni bölüm siparişi verdi. 8 bölümden oluşan 3. kısım 19 Temmuz 2019'da yayımlandı. 8 bölümden oluşan 4. kısım ise 3 Nisan 2020'de yayımlandı.

Yapımını Atresmedia ve Vancouver Media şirketlerinin üstlendiği dizi, 2018 yılında Netflix’te en çok izlenen yabancı (İngilizce dışı) yapım olmuştu.

Editör: TE Bilisim