Prof. Dr. John L. Esposito kimdir, nereli? İşte John L. Esposito hakkında detayları ile ilgili merak edilen ayrıntıları sizler için araştırdık. Ramazan ayının başlamasıyla birlikte eş zamanlı olarak icra edilmeye başlanan ramazan programları Müslümanlar tarafından merak konusu oldu. İstanbul’da bulunun Sabahattin Zaim Üniversitesi tarafından yapılacak olan CIGA Ramazan Seminerleri Serisi programının bugün ilk konuklarından Prof. Dr. John L. Esposito hakkında merak edilen detayları sizler için haberimizde derledik. İşte tüm detaylar…

PROF. DR. JOHN L. ESPOSİTO KİMDİR, NERELİ?

ABD’nin New York şehrinde 19 Mayıs 1940’da doğan John L.esposito, Washington, DC'deki Georgetown Üniversitesinde Uluslararası İlişkiler ve İslam Teolojisi dallarında Amerikalı profesör ayrıca, Georgetown'daki Prince Alwaleed Center for Muslim Christian Understanding kurucu direktörlük görevlerini icra etmiştir.

Eposito geçtiğimiz yıllarda İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi ev sahipliğinde, 8-10 Ekim 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilen “Uluslararası İslam Dünyası Sempozyumu”na katılan Prof. Esposito uzman olduğu İslamofobi konusunda İslamofobinin tanımından tarihsel kökenlerine ve bugününe dair açıklamalarda bulunmuştur.

JOHN L. ESPOSİTO KARİYERİ

Georgetown Üniversitesinde Esposito, Üniversite Profesörü olarak görev yapmaktadır ve hem Din ve Uluslararası İlişkiler Profesörü hem de İslami İlimler Profesörü olarak ders vermektedir.

1988'de Orta Doğu Çalışmaları Kuzey Amerika (MESA) başkanlığına seçildi. Ayrıca Amerikan Din Akademisi'nin başkanı ve Amerikan İslami Toplumlar Araştırmaları Konseyi'nin başkanı olarak görev yaptı. 1999-2004 yılları arasında İslam ve Demokrasi Çalışmaları Merkezi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı.

Amerikan Din Akademisi'nin 2005 Martin E. Marty Halkın Din Anlayışı Ödülü'nü ve Pakistan'ın İslami Araştırmalara Olağanüstü Katkılar için Quaid-e-Azam Ödülü'nü aldı, 2003 yılında Georgetown Üniversitesi Yabancı Hizmet Okulu, Georgetown Üniversitesi Ödülü'nü aldı.

Editör: TE Bilisim