Fetullahçı Terör Örgütü'nün ( FETÖ) içinde bulunduğu maddi yolsuzluk ve ahlaki bunalımlar tabanda her geçen gün daha fazla gündem konusu olurken firari FETÖ'cü İhsan Yılmaz, örgütün üst düzey bir yöneticisini kaynak gösterdiği bir mülakatta, "Amerika’da askeriyeye adam sokma ünitesi kurmuşlar." dedi.

Türkiye'den firar ettikten sonra Avustralya'nın Deakin Üniversitesinde akademik hayatına devam eden Yılmaz, ilk defa 2017'de haberi olduğu ABD ordusuna sızmaya yönelik "hususi hizmet" yapılanması iddiasını 2019'da ABD'den gelen üst düzey bir örgüt yöneticisinin doğruladığını anlattığı görüntülü röportajda, şunları söyledi:

“ABD ORDUSUNA ADAM SIZDIRIYORLAR”

"İki yıl kadar önce Amerika’dan bir ziyaretçim geldi. Dedim ki, bunlar ne kadar manyak, Charter School üzerinden Amerikan ordusuna adam sokuyorlar. Türkiye’de bu işi yapmaya alışmışlar, Amerika’ya gitmişler orada da bu işi devam ettiriyorlar. Sivil birisi 20 yıldır Amerika’da ama bakıyorsunuz, Türkiye’de Adil Öksüz ne iş yaptıysa onu yapmış. Hatta Amerika’ya gittikten sonra bile Adil Öksüz gibi eski talebeleri üzerinden o işleri yapmaya devam etmiş. Dedi ki, 'Ya evet, ama o üniteyi lağvediyoruz'."

FETÖ'nün ABD ordusuna 30'a yakın eyalette işlettiği sözleşmeli okullar üzerinden adam yerleştirme çabalarını ilk defa örgütün ABD'deki illegal yapılanmasını araştıran Amsterdam Hukuk Bürosu'nun raporunda okuduğunu belirten Yılmaz, ismini vermediği örgüt yetkilisinin bu bilgiyi doğrulayan sözlerini duyunca şok geçirdiğini ve örgütle tamamen bağlarını koparma kararı aldığını şu sözlerle ifade etti:

"Ben şoke oldum. Adamlar Amerika’da, buna hususi hizmet diyorlar, askeriyeye adam sokma ünitesi kurmuşlar. Onun bu cümlesini duyunca dedim ki, kesinlikle benim bu adamlarla bir işim olamaz ama tertemiz insanlar var, istiyorsunuz ki onların da gözü açılsın, kendilerini korusunlar, yanlış adamların yanlış işlerine bulaşmasınlar."

FETÖ’DE TEKRAR CANLANMA UMUDU!

FETÖ'nün illegal faaliyetlerini ortaya koyan İhsan Yılmaz, örgütün ABD ordusuna sızma girişiminin tehlikesine dikkati çekti ve ABD'de yaşayan örgüt tabanını uyardı. Yılmaz şunları kaydetti:

"Bin tane rapor yazdık, uyardık, bu adamın değişeceği, dönüşeceği yok. Şimdi Amerika’dakilerin de başını yakacak. Seni mahvederler. Amerika’nın 17 tane istihbarat örgütü var. Kod isimler kullanmalar. Adamın adı Murat, bakıyorsun alakası yok, başkaymış ismi. Hala bu hatalar yapılıyor. 'Cemaatin ali heyeti' denilen ekibin yarısı nerede ise yine bu adamlardan oluşuyor. Türkiye’de devletin içinde kalan yüzde 1’lik, binde 1'lik üniteleri hala kontrol edelim derdindeler. Yönetelim, yarın belki tekrar güçleniriz düşüncesiyle."

“GERÇEK İSİMLER KULLANILMIYOR”

Örgütte bulunduğu süre içinde muhatap olduğu birçok kimsenin gerçek adıyla tanımadığını fark ettiğini ifade eden Yılmaz, kandırılmışlık hissiyatını şu sözlerle açıkladı:

"STK diye adamın yanına gidiyorsun tokalaşıyorsun, ortak resim veriyorsun. Şimdi bize diyorlar ki, elinizi yıkayıp kurtulmaya çalışıyorsun. Evet, elimi yıkayıp kurtulmaya çalışıyorum. Çünkü ben kiminle tokalaştığımı bilmiyorum arkadaş. Tokalaşmışım ama senin elin kirliymiş. Ben seni öğretmen diye, STK yöneticisi, mübarektir, abidir diye tanıdım ama sen bir başka Mustafa Özcan'mışsın, Adil'mişsin (Öksüz). Tabii ki uzak durmaya, kendimi korumaya, hesaplaşmaya çalışıyorum. Niye bu kirliliği yaşattınız bize diye."

“TÜRKİYE’DE YAPTIKLARINI YAPACAKLAR”

Röportaj verdiği Youtube kanalının linkini paylaştığı Twitter hesabına gelen yorumlara da cevap veren Yılmaz, "Charter okullardan ABD ordusuna adam sokmak için ünite kurmuşlar; Avukat R. Amsterdam bunu rapora yansıtınca da lağvetmişler. Aynı 'heyet', aynı şeyleri yapmaya devam ediyor; çok kişiyi yakacaklar farklı ülkelerde! Sorun ABD ordusuna kişilerin teşvik edilmesi değil. Bunlar, aynen Türkiye'de yaptıkları gibi bu askerleri hayatları boyunca rehberlik, murakabe diye takip edecekler." şeklinde açıklamalarda bulundu.

Editör: TE Bilisim