Semih Pişkin / Röportaj -3

HDP’nin son dönemde girdiği her seçimde CHP ile kurduğu gizli kapaklı ittifakların Doğu ve Güneydoğu’daki Kürtlerin iradesini Türk soluna peşkeş çekmek olduğuna dikkati çeken Cemal Toptancı iki siyasi yapının genetik kodlarında tek parti döneminin baskı, cebir ve şiddet unsurları olduğunu ifade etti.

CHP ile HDP’nin arasında nasıl bir benzerlik var?

Tek partili dönemin CHP’sinin din, dil, ahlak ve tarih bilinci ile günümüz terör örgütü PKK’nin siyasal kanadı olan HDP’nin aynı misyona sahip olduğunu ifade etmeliyim. Mesela CHP Milletvekili ve Başbakan Şükrü Saraçoğlu, 1946 yılında zamanın adalet bakanı olarak, İsviçre’den ithal ettiğimiz Medeni Kanunu kabul edişimizin bir gün öncesi, TBMM’de yaptığı konuşmada, “Biz yeni kurduğumuz devlete mütenasip olarak bir Medeni Kanun vücuda getiriyoruz. (Kur’an-ı Kerim’i ima ederek), Çöl kanunundan kurtulacağız. Din zehirdir. Türkiye’den dini tamamen atabilmek için bize 30 sene lazım” diyordu. Öcalan ise yazdığı kitap ve makalelerinde; “Allah’ımla yıllarca uğraştım. İslamiyet Kürtleri köleleştirmiştir. Dini kökenli aile kadının özgürlüğünü yok eder. Kadınlarımız dinin etkisinde kalarak pasifleşmiştir. Biz olmazsak Güneydoğu’ya şeriat gelirdi. Allah da Kürtler için değildir.” gibi sözler sarf ederek Şükrü Saraçoğlu’ndan ve CHP zihniyetinden adeta geri kalmamıştır.

ORTAK DÜŞMANLARI “İSLAM”

Bu iki köhne zihniyetin ortak paydalarını nasıl sıralayabiliriz?

Şöyle, tek partili dönemde inşa edilen ulus devlet ile günümüzde PKK’nın inşa etmek istediği ulus devlet arasında bir değil birkaç ortak payda var. Mesela; ulus devlet inşasında;

● Ortak düşman, İslam’dır.

● Ortak dost, sekülerizmdir.

● Dinsel kimlik, Mustafa Kemal ve Öcalan peygamberdir.

● Ulusal tarih oluşturulması

● İdeoloji oluşturma

● Ahlaki açıdan günümüzdeki en basit benzerlikleri, iki parti de LGBT’lileri savunur.

● Dil politikaları benzerdir.

Buradan bakınca size göre bu iki yapının gibi benzerlikleri var size göre?

İki siyasal örgütün de günümüzde vesayet altında ve özgür iradeleriyle siyaset yapmadıklarını görüyorum. Ayrıca Türkiye’de sadece PKK üzerinden gösterilmeye çalışılan bir kavmiyetçilik terörünü görmeyelim. Yukarıda da belirttiğim üzere, bu ülkede yıllardır var olan ve dillendirilmeyen adeta üstü örtülen bir seküler mezhebi terörün olduğunu da artık görelim. Kısaca CHP ile HDP’nin günümüzde ortak bir siyasal dil kullanmalarının perde arkasında da bu var.

Günümüzün özellikle Suriye politikasında PKK’nın Suriye’deki yapılanması olan YPG örgütü ile birlikte oradaki askerlerimize yönelik silahlı ve bombalı saldırılarda bulunduklarını da asla gözden ırak tutmayalım.

Röportajın 1. ve 2. bölümlerine aşağıdaki bağlantılardan erişebilirsiniz;

-1-HDP Müslüman Kürtlerin temsilcisi olamaz

-2-‘Kürtler ölmeli ki Türk solu yaşayabilsin’

Editör: TE Bilisim