Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çamlıca Camii’ndeki cuma namazının ardından Çamlıca tepesine geldi.

Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, 111 metre büyüklüğündeki Türkiye’nin en büyük bayrak direğine Türk bayrağına çekme törenine katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende ilk olarak alanındaki çocuklarla sohbet etti ve fotoğraf çektirdi. Daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan kısa bir konuşma yaparak, “Türk milleti için bayrak bağımsızlığın en önemli sembolüdür” dedi.

"BAYRAĞIN DALGALANDIĞI YERDE HÜZÜN KEDER OLMAYACAK"

Erdoğan 111 metrelik direğin en büyük bayrak direği, bin metrekareye yakın bayrağın da en büyük bayrak olduğunu ifade etti.

Erdoğan, “Çamlıca, bizzat takibini yaparak ülkemize kazandırdığımız camisiyle kulesiyle ve şimdi de 111 metrelik bayrak direği ve Türkiye’nin en büyük bayrağı, yaklaşık 1000 metrekareyi bulan bayrağıyla yepyeni bir çehreye kavuşuyor” dedi.

Erdoğan konuşmasının ardından çocuklarla birlikte butona basarak Türkiye’nin en büyük bayrağını en büyük direğe çekti.  “Asla bu bayrağın dalgalandığı yerde hüzün keder olmayacak, kiminle? Bu yavrularımızla” diyen Erdoğan bayrak göndere çekildiği sırda çocuklarla birlikte İstiklal Marşı’nı okudu. 

Editör: TE Bilisim