Bitcoin şirketi Vebitcoin sahibi İlker Baş kimdir? Vebitcoin kapatıldı mı, işlemler ne olacak? Soruları kripto para ile uğraşan vatandaşlar tarafından sıkça araştırılmaya başlandı. Vebitcoin'in sahibi İlker Baş son gelişmelerin ardından Türkiye'nin konuştuğu isimlerden oldu. Kripto para alım satımı yapılan Vebitcoin faaliyetlerine ara verdi. Şirketin sahibi İlker Baş'ın yaklaşık 4 yıllık şirketinin adresini sürekli değiştirdiği ilk gelen bilgiler arasında yer aldı. Peki, Bitcoin şirketi Vebitcoin sahibi İlker Baş kimdir? Vebitcoin kapatıldı mı, işlemler ne olacak? İşte tüm detaylar haberimizde…

BİTCOİN ŞİRKETİ VEBİTCOİN SAHİBİ İLKER BAŞ KİMDİR?

İlker Baş'ın yaşı ve kimliğine dair kişisel bilgilerine dair ayrıntılar bilinmese de; Vebitcoin Teknoloji Danışmanlık ve Dış Ticaret A.Ş. unvanlı şirketi Muğla'nın Menteşe ilçesinde 2017 yılında kurduğu öğrenildi.

İlker Baş yaklaşık 4 yıllık şirketinin adresini sürekli değiştirdiği ortaya çıktı. Baş ilk olarak şirketi "Muslihittin Mahallesi Atatürk Bulvarı No: 29A Menteşe, Muğla" adresinde kurdu. Sonrasında "Emirbeyazıt Mahallesi Avcılar Sokak No: 5/7 Menteşe, Muğla" adresine şirket merkezini taşıdı. Son olarak ise "Emirbeyazıt Mahallesi Zübeyde Hanım Caddesi A Blok No: 10/2 Menteşe, Muğla" adresini şirket genel merkezi olarak belirledi.

VEBİTCOİN KAPATILDI MI, İŞLEMLER NE OLACAK?

Şirketin ilk kuruluşunda İlker Baş 50 bin lira sermaye beyan etse de bunun sadece 12 bin 500 lirasını şirketin kasasına koydu. Kalan tutarı ise 24 ay içinde şirketin kasasına koymayı taahhüt etti. 2020 yılında şirket sermaye artırımı kararı alıyor ve 50 bin lira olan sermaye 1 milyon liraya çıkarıldı. Ancak ödenmiş olan 50 milyon sermayenin geri kalan 950 bin lirası 24 ay içinde ödenecek diye taahhüt edildi.

Mali Suçları Araştırma Kurulu ( MASAK) Başkanlığı, işlemlerini durdurduğunu açıklayan kripto para platformu Vebitcoin'in Türkiye'deki finansal kuruluşlardaki hesaplarını bloke etti. Villasına 2 kişinin girmeye çalışmasının ardından eşi ve 2 çocuğu ile birlikte Menteşe ilçe merkezindeki evine taşınan İlker Baş, dün akşam saatlerinde polis tarafından gözaltına alındı. Soruşturma sürdürülüyor.

Editör: TE Bilisim