2021 yılında Neflix ücretleri zamlanmıştır. Netflix şirketi yapılan zamların, yayın kalitesini yükseltme amacı taşıdığını beyan etmiştir. Netflix, birbirinden farklı 3 üyelik planı ile hizmet sunduğundan, üyelik için ödenebilecek ücretler 3 opsiyona sahiptir. Yani bu platforma üye olarak pek çok dizi ya da filme ulaşmak isteyen kullanıcılar, çeşitli detaylara göre belirlenmiş Temel Plan, Standart Plan ya da Özel Plan’dan herhangi birini seçebilir. Bunların fiyatları birbirinden farklıdır. 4 Mart 2021 tarihinden itibaren söz konusu olan zamlardan dolayı Netflix ücreti miktarlarındaki değişimler ise şöyledir:

  • Temel Plan: Zam öncesi fiyatı 17.99 TL - Zam sonrası fiyatı 26.99 TL
  • Standart Plan: Zam öncesi fiyatı 29.99 TL – Zam sonrası fiyatı 40.99 TL
  • Özel Plan: Zam sonrası fiyatı 41.99 TL - Zam sonrası fiyatı 54.99 TL

Netflix Hesap Açma İşlemleri Nasıl Yapılır?

Söz konusu meblağlarda ödeme gerçekleştirerek Netflix platformunu kullanmaya başlamak için üyelik gerekir. Netflix hesabı oluşturma adımları ise şunlardır:

  • https://www.netflix.com/tr adresine ulaşarak ilgili kutucuğa geçeri bir e – posta adresi yazılır. Üyelik başlangıcında bunun haricinde herhangi bir bilgi talep edilmez.
  • Açılan sayfa üzerinden devam et butonuna tıklanır.
  • Parola belirleme ekranına gelindiğinde, bir adet parola belirlenir. Ayrıca bir önceki sayfada yazılmış olan e – posta adresini bu sayfada değiştirmek / düzenlemek de mümkündür. Netflix tarafından gönderilecek olan özel kampanya bildirimlerini almak istemeyenler, “Devam” butonuna tıklamadan önce onun üzerindeki ibareye tik koymalıdır.
  • Daha sonra, fiyatları 4 Mart 2021 itibariyle zamlanmış olan söz konusu planlardan herhangi biri seçilir.
  • Açılan “Ödeme Bilgileri” sayfasına kredi kartının ya da banka kartının sahibine ait ad, soyad bilgileri eklenir. Gereken diğer bilgiler ise kart numarası, kartın ön yüzünde yazan son kullanma tarihi ve kartın arka yüzünde yazan güvenlik kodudur (CVV kodu).

Netflix Öğrenci İndirimi Yapıyor Mu?

Netflix öğrenciler için indirim gibi bir kampanyaya sahip değildir. Zaman zaman özel indirimler yapılabilse de sürekli aktif durumda olan bir öğrenci indirimi yoktur. Netflix üyeliği yapılırken sunulan fiyat seçenekleri her statüdeki kullanıcı için aynıdır.

2021 Netflix Kampanyaları Nelerdir?

İndirim durumu ise sadece ilk 30 gün için geçerlidir. Örneğin fiyatı 54.99 Türk Lirası olan Özel Plan seçilmiş ise bu hizmeti ilk 30 gün yani ilk 1 ay boyunca bir alt planın fiyatıyla almak mümkündür. Buna göre; Özel Plan müşterileri üyeliklerinin ilk 1 ayında Standart Plan tarifesine göre ödeme yapar. Standart Plan müşterileri ise aynı süreç boyunca Temel Plan tarifesine göre ödeme yapar. Yani Netflix kampanya yapmak için daha çok ilk üyelik sürecini tercih eden bir platformdur.

2021 Netflix Plan Özellikleri Nelerdir?

Netflix planları arasında bulunan en önemli farklar, müşterilere sunulan görüntü kalitesi seçenekleridir. Yani bir Temel Plan müşterisi ile Özel Plan müşterisi, platform içeriklerini aynı kalitede izlemez. Üyelik farkını meydana getiren temel durum budur. Televizyon ile birlikte telefon, tablet ve bilgisayar gibi çeşitli cihazlarda kullanım imkanı ise planların ortak özelliğidir. Ayrıca planlar arasındaki farklar şunlardır:

  • Temel Plan: 480 piksel görüntü kalitesi – Tek ekranda kullanılabilirlik
  • Standart Plan: 720 piksel görüntü kalitesi – Çift ekranda kullanılabilirlik
  • Özel Plan: 1080 piksel görüntü kalitesi – 4 ekranda kullanılabilirlik

Standart ve Özel planlarda çift ve 4 ekranda kullanılabilirlik özelliği mevcuttur. Bu ise söz konusu üyeliklerin aynı anda 2 veya 4 kişi için kullanılabilir olacağı anlamına gelir. Örneğin bir şahıs Özel Plan üyesiyse, onunla aynı evde yaşayan diğer 3 kişi de bu üyelikten faydalanıp platformu kullanabilecektir. Netflix ücretleri ise tarifelere göre her durumda sabittir.

 

Editör: TE Bilisim