Türkiye’nin en büyük havayolu şirketi olan THY, aynı zamanda dünya çapında da gösterdiği başarılarını sürdürmek için personel seçiminde pek çok detayı dikkate alır. Ayrıca THY pilot alım şartları ise genel olarak ikiye ayrılır. Bunlardan ilki kaptan pilot alımı, diğeri ise ikinci pilot alımı için geçerlidir.

Ayrıca statü durumlarına göre THY pilot adaylarının sahip olması gereken şartlar şöyledir:

  • Kaptan pilot alımı şartları: Kişilik özelliklerinin tespit edildiği CRM mülakatını geçmek; havacılık İngilizcesinin düzeyine dair gerçekleştirilen çeşitli denemeleri geçmek; adayın teknik bilgisini ölçmeye yönelik gerçekleştirilen yeterlilik testlerini geçmek; başvuru kapsamında ortaya konan verilerin değerlendirildiği kurul mülakatını geçmek.
  • Yetiştirmek için ikinci pilot alımı şartları: Türk Hava Yolları şirketinin alım yapacağı dönemde belirlenen genç yaş kriterini karşılamak; belgelenebilir herhangi bir düzeyde İngilizce bilgisine sahip olmak; havacılık ya da buna yakın içerikli olan herhangi bir lisans programından mezun olmak; 18 – 24 aylık uçuş eğitimini başarı ile tamamlamak.
  • Bu adımlar standarttır. Ayrıca İngilizce bilgisine sahip olduğu belgelenebilir durumda olmayan pilot harici diğer çalışan adayları, “THY İngilizce Sınavı” adındaki bir teste girmek zorundadır. Yani herhangi bir üst mevkide THY çalışanı olmak isteyen herkes İngilizce bilmelidir.

2021 THY Pilot İlanlarına Nereden Ulaşılır?

THY’de pilot olarak görev almak isteyenlerin sahip olması gereken ilk yeterlilik ilgili bölümden mezun olmaktır. Daha sonraysa işe katılma süreci, şirkette pilot ihtiyacının ortaya çıkacağı zaman ile ilişkilidir. Yani bu kurum, tıpkı diğer büyük kurumlar gibi sadece belli zamanlarda personel alımı gerçekleştirir. Bu sebepten dolayı, her zaman için pilotluk başvurusunda bulunmak mümkün olmaz. Aynı şartlar şirketin diğer tüm mesleki kolları için de geçerlidir. Fakat THY pilot alımı şartları her zaman aynıdır.

Şirketin açıklayacağı personel alım ilanlarını takip etmek için https://careers.turkishairlines.com/acik-pozisyonlar bağlantısı kullanılmalıdır. Bu sayfa aracılığı ile pilot alım ilanlarını takip etmek mümkündür.

Kimler Pilot Olamaz? Şeker Hastası Olanlar Pilot Olabilir Mi?

Pilotluk mesleği, sağlık kriterlerinin en önemli olduğu mesleklerden birisidir. THY’de ya da diğer hava şirketlerinde pilot olamayacak kişiler ise şöyledir:

  • Daha önce ağır bir ameliyat geçirmiş olanlar
  • Herhangi bir göz hastalığına sahip olanlar
  • Düzenli ilaç kullanmayı gerektiren herhangi bir hastalığa sahip olanlar
  • Böbrek taşı olanlar
  • Kas ve iskelet hastalığı bulunanlar
  • Psikolojik rahatsızlığı bulunanlar
  • Kanser hastalığı geçirmiş ya da yaşamakta olanlar
  • Kan hastalıklarına sahip olanlar

Ayrıca şeker hastası olanlar pilot olmaya uygun değildir. Bunun sebebi ise diyabetin ilerleyen süreçte daha büyük sağlık sorunlarına evrilebilecek olmasıdır.

2021 THY Pilot Maaşları Ne Kadardır?

Pilotlar gelir durumu en yüksek olan meslek gruplarından birine dahildir. THY pilot maaşları ise çalışanın kademesine göre değişir. Fakat genel olarak maaşlar 20.000 – 45.000 TL arasındadır.

Yardımcı Pilotun Maaşı Ne Kadardır?

THY pilot alımı şartları sağlandıktan sonra işe başlamış olan bir yardımcı pilot en az 20.000 TL maaş alabilir. Daha sonra uçuş deneyimi arttıkça ve şirket içindeki kademe yükseldikçe maaş miktarı da artar.

Editör: TE Bilisim