Bayram yasağı ne zaman başlıyor 2021? Tam kapanma hangi gün başlıyor? Soruları vatandaşlar tarafında sıkça araştırılmaya başlandı. Kabine toplantısından sonra yapılan açıklamalarda ülke genelinde uygulanacak tam kapanma uygulanmaya başlanıyor. Vaka sayılarının azaltılmasına yönelik alınan kısıtlama kararında sonra kısıtlamanın hangi tarihte başlayacağı vatandaşlar tarafından sıkça araştırılmaya başlandı. Peki, Bayram yasağı ne zaman başlıyor 2021? Tam kapanma hangi gün başlıyor? İşte tüm detaylar haberimizde…

BAYRAM YASAĞI NE ZAMAN BAŞLIYOR 2021? TAM KAPANMA HANGİ GÜN BAŞLIYOR?

Ramazan Bayramı'nın birinci günü 2021 yılında 13 Mayıs tarihine denk geliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan son açıklamasında kısmi kapanmanın ardından vaka sayılarında iyileşme olmazsa çok daha sert uygulamaların geleceğini duyurmuştu. Yapılan son dakika açıklamasının ardından İçişleri Bakanlığı tarafından tam kapanma genelgesi yayımlandı.

TAM KAPANMA HANGİ GÜN BAŞLIYOR?

29 Nisan Perşembe saat 19.00'dan itibaren 17 Mayıs Pazartesi saat 05.00'e kadar sürecek tam kapanma döneminde ülke genelini kapsayacak şekilde tedbirlerin alınması gerektiğinin değerlendirildiği ifade edildi. Bayram 13 Mayıs’ta başlayacak. Yani bayram boyunca da sokağa çıkma yasağı uygulanacak.

Genelgeye göre, hafta içi-hafta sonu ayrımı olmaksızın uygulanacak sokağa çıkma kısıtlaması günlerinde üretim, imalat, tedarik ve lojistik zincirlerinin aksamaması, sağlık, tarım ve orman faaliyetlerinin sürekliliğinin sağlanması amacıyla belli yerler ve kişiler kısıtlamadan muaf tutulacak.

Editör: TE Bilisim