Fitre ve fidye arasındaki fark nelerdir? 2021 Fitre ve fidye aynı mı? Soruları vatandaşlar tarafından merak edilip sıkça araştırılıyor. Mübarek ramazan ayının ortalarında yer aldığımız bugünlerde vatandaşlar tarafından merak konusu olup birbiriyle sürekli karıştırılan Fitre ve fidye hakkında merak edilen ayrıntıları sizler için haberimizde araştırdık. Peki, Fitre ve fidye arasındaki fark nelerdir? 2021 Fitre ve fidye aynı mı? İşte tüm detaylar haberimizde…

FİTRE VE FİDYE ARASINDAKİ FARK NELERDİR?

Fitre (fıtır sadakası) Ramazan ayının herhangi bir vaktinde maddi durumu yerinde olan her Müslümanın yoksullara verdiği nisap miktarı olan, oruç tutmanın şükrüyle sevap kazanmak için bağışladığı sadaka demektir.

Peygamber Efendimiz (sav) bir hadisi şeriflerinde “Fitrenin Bayram namazına çıkmadan önce verilmesini” emretmiştir.

Fidye, bir kimseyi bulunduğu sıkıntılı durumdan kurtarmak için ödenen bedel demektir. Dinî bir terim olarak ise, oruç ibadetinin eda edilememesi sebebiyle veya hac ibadetinin edası sırasında işlenen birtakım kusurların giderilmesi için ödenen maddi bedeli ifade eder.

Fidye, oruç tutmaya engel (süreklilik gösteren) hastalığı olan veya yaşlılıktan dolayı oruç tutamayanların tutamadığı oruçlara karşılık verdiği paradır. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın hem fitre hem de fidye için asgari olarak belirlediği fiyat aynı olmakla birlikte durumu iyi olan kişiler bu rakamların üzerinde bağış yapabilir.

2021 FİTRE VE FİDYE AYNI MI?

Birçoğumuzun karıştırdığı Fidye ve fitre bağışı çokça karıştırılsa da arasında fark vardır.

Kısacası söylenecek olunursa fitre ve fidyenin miktarları aynı, veriliş amacı farklıdır.

2021 FİTRE NE KADAR?

Diyanet İşleri Başkanlığının Din İşleri Yüksek Kurulu, 2021 yılı Ramazan ayının başlangıcından 2022 yılı Ramazan ayının başlangıcına kadar olan süre için fitre miktarının 28 TL olarak belirlendiğini açıkladı.

Editör: TE Bilisim