İstanbul'da böbrek yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Gurbet Daban'ın cenazesi, içerisinde 4 cenazenin daha bulunduğu İstanbul Büyükşehir Belediyesine ait cenaze aracıyla memleketi Siirt’e gönderildi

İBB CENAZELERİ KARIŞTIRDI

Cenazeyi teslim almak için Siirt'te bekleyen Gurbet Daban'ın oğlu ve yakınları cenaze aracından indirilen tabutu açtıklarında mevtanın kendilerine ait olmadığını başka bir mevtayla karıştırıldığını öğrenince büyük bir şok yaşadı.

 Olayın ortaya çıkmasının ardından Ercan Daban, yetkililere durumu bildirdi. Yetkililer, Daban’a, annesinin cenazesinin Sakarya’da indirilen cenaze ile karışmış olabileceğini söyledi.

SAKARYA’DA DA DEĞİL!

Bunun üzerine Ercan Daban, Sakarya’daki aile ile iletişime geçti. Ancak bu aile cenazenin kendilerine ait olduğunu belirtti.

Aslında kendisi dâhil bütün akrabalarının Diyarbakır'da ikamet ettiğini ancak vasiyeti gereği annesini Siirt'te defnetmek için getirdiklerini söyleyen Ercan Daban, tepkisini şu şekilde dile getirdi:

“BİR CENAZEYE SAHİP ÇIKAMADILAR”

"Annemi ben kendim aldım hastaneden Küçükçekmece Mezarlıklar Müdürlüğüne götürdüm ve dayımla birlikte cenaze işlemlerinin yapılmasını bekledik. Daha sonra aldık cenaze aracına bindirdik. İsminin resmini çektik, ağabeyim geldi ona teslim ettim. Ben de evrakları alıp Siirt'e yola çıktım. Cenazeleri yolda karıştırmışlar, geceleyin indir alın size cenaze demişler. İnsan indirirken isimlere bakmaz mı? Ben kendi elimle annemi cenaze aracına koydum. 5 meftayı cenaze aracına koyup karıştırarak getirmişler. Bir cenazeye sahip çıkamadılar. Şimdi diğer illere gidip teker teker bakacaklar hangisine yanlış vermişler. 3 erkek 2 kadın mevta var bunları göremiyor musun?"

İstanbul Büyükşehir Belediyesine ait cenaze aracında görevli olan personeller yaptıkları yanlışı düzeltmek için teslim ettikleri cenazeleri incelemek üzere Siirt'ten ayrıldı. 

Editör: TE Bilisim