İbrahim Seçkin Talaş-Özel Haber

Bugün Batlı egemen güçler, vakti zamanında topuyla tüfeğiyle geçemediği bütün cephelerin intikamını ruh dünyamızı işgal ederek alıyor. Yeni nesillere bin yıllık kadim geleneğinden uzak yeni kimlikler ve yaşam tarzları dayatan kültür emperyalizmi, geçilmez denilen kırmızı çizgilerimizi yok ediyor. Ecdadını ve şanlı mazisini unutan ve günübirlik heveslerin pençesinde köklerinden ayrı düşen gençlerimiz için neler yapılması gerektiğini toplumun kanaat önderlerine sorduk. Yerli ve yabacı binlerce İmam Hatip Öğrencisine eğitim ve sosyal aktivitelerde rehberlik eden ÖNDER’in Genel Başkanı Kamber Çal İşgal artık topla, tankla, tüfekle, ordularla gerçekleşmiyor. Son yüz yıldır işgaller, fiziki işgallerin yanısıra, kültürle-sanatla, yaşam tarzıyla, üretim-tüketim ilişkileri üzerinden ve nihayetinde zihinlerin işgali ile gerçekleşiyor” dedi.

DEĞERLER ELİMİZDEN ALINIYOR

Toplumun inanç ve değerler sisteminin bilinçli olarak çökertildiğine dikkati çeken Kamber Çal, yavaş yavaş elimizden alınan değerlerin yerine yenileri konularak ülkelerin geleceği olan gençlerin çalındığına vurgu yaptı. Sadece kendi ülkemiz değil bütün insanlık için çözümler üretmemiz gerektiğini söyleyen Çal sözlerini şöyle sürdürdü: “Hadi, hepimiz bunun için güçlerimizi birleştirelim. “İşgale Hayır” çağrısına kulak verelim, ancak belki onlarca yüzlerce yıl sürecek yeniden inşa sürecine hep birlikte girelim. Genç yazarlar, genç şairler, müzisyenler, ressamlar, yönetmenler yetiştirelim. Alternatifleri; hep kültürel işgal dediğimiz ve direndiğimiz yollar ve yöntemlere karşı hep birlikte oluşturalım.”

"CEVHERE NÜFUZ ETMEK GEREKİYOR"

Gençlerin milli ve manevi duygular üzerinden kandırılmaya müsait olduğunu belirten Eski İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Yusuf Kavaklı, ‘İnsanın içi zift gibi kapkara da olsa mutlaka orada iyi bir cevher vardır. Bütün mesele o cevhere nüfuz edip geliştirmektir. Şimdi bizim gençlerimizde bir cevher var. Bu cevhere ulaşıp da onu geliştirmek önemlidir. Bizde de bu cevhere ulaşmak için gayret gösteren çok az” ifadelerini kullandı.

Köylerden kentlere göçle insanların adetlerini unuttuğuna değinen Kavaklı, “Sadece gençlere kabahat bulmak doğru değil. Gençlerin önünde önderleri var. Kim onlar? Anne ve babaları. Örnek alıyorlar. Devlet tedbir alacak. Yol, köprü yapıyor güzel. Devlet seni beni 15 dakikada Aksaray’dan Üsküdar’a geçiriyor. Ama devletin okullarında hala sadra şifa verir bir nesil yetiştirebildik mi? Ona bakacak” diye konuştu.

5. KOL FAALİYETLERİNİ BİLİYORUZ 

Bilgisayar ve internet tabanlı yeni medya mecralarından türeyen içeriklerin gençleri uyuşturduğuna işaret eden Gazeteci-Yazar Ekrem Kızıltaş ise “Teknolojik imkanlar üzerinden bir dejenerasyon ve belli ölçüde milli ve manevi değerlerden yoksun gençliğin türetildiğini söyleyebiliriz. Fakat asıl tehlike birilerinin de bu ülkede 5. kol faaliyeti planlayarak, bu konuları teşvik ettiklerine ya da birilerinin kendi işlerine geldiği için milli ve manevi değerleri önem vermeden birtakım kullanılacak şeyleri piyasaya saldığını biliyoruz” dedi. Kızıltaş ayrıca “Mesele şu: Bir şeye maruz kalmış durumdayız. Toplum olarak bunun zararlarından nasıl emin olabiliriz? Bu akımı nasıl faydalı hale dönüştürebiliriz? Sorularının cevaplarını bulup bunlarla alakalı tedbirleri alabiliriz” tespitinde bulundu.

Editör: TE Bilisim