Rüyada çocuk sahibi olmak, doğan çocuğun durumuna göre birbirinden farklı anlamlar taşır. Örneğin yeni doğan bebek, birkaç aylık bebek, sağlıklı bebek, hasta bebek, sevimli ya da pek sevimli olmayan bebek gibi farklı unsurlar bu rüyanın tabirine yön verir. Rüyada bebeği olduğunu görmek İmam Nablusi (r.a) yorumuna göre;

  • Bebek henüz doğmuş ise beklenmeyen bir haber alınacağına,
  • Birkaç aylık ise bir sorundan kurtulmaya,
  • Bebeğin giysileri ve yüzü temiz ise müjdeli bir habere,
  • Bebeğin kıyafetleri kirli ve yüzü sevimsiz ise üzücü bir habere,

delalet eder. Ayrıca bir başkasının çocuğunu sahiplendiğini gören rüya sahibi, sonucunu bilmediği bazı işlere dahil olacaktır. Bu işler olumlu ya da olumsuz sonuç verebilir.

Rüyada Kız Bebek Görmek

Kız bebek ve erkek bebek, rüya tabiri konusunda birbirinden farklı anlamlara gelir. Rüyasında kız bebeğinin olduğunu görmek, İslam alimlerinin pek çoğuna göre hayırlı bir haber almaya işarettir. Bu rüyayı gören kişi en kısa sürede, sevineceği bir haberle karşılaşacaktır.

Rüyada Erkek Bebek Görmek

Rüyada erkek bebek görmek, kız bebek görme durumu ile aynı anlamı taşır. Fakat bazı detayların etkisiyle, rüyada görülen erkek bebeğin farklı anlamlara gelebildiği görülür. Örneğin rüyasında erkek bir bebeğe sahip olduğunu gören kişi, sevineceği bir haber almakla beraber maddi açıdan bir fayda görecek demektir. Özellikle borcu olanların bu rüyayı görmesi çok hayırlıdır.   

Rüyada Bebek Kucağa Almak

Rüyada kucakta çocuk görmek olumlu tabir edilir. Bu rüyayı gören kişi, ev yaşantısında veya işyerinde kurmak istediği düzeni kurar. Eğer rüya sahibi;

  • Bekar ise maddi bolluğa erişir.
  • Evli ise yakın zamanda bir çocuğa sahip olur.

Rüyada Bebek Sevmek

Rüyada bebek sevdiğini görmenin farklı anlamları mevcuttur. Buna göre;

  • Bebeği olan birisi rüyada bebeğini sevdiğini görürse aile içinde huzura erer.
  • Gerçek hayatta bebeği olmayıp da rüyada bebek sahibi olduğunu ve doğan bebeğini sevdiğini gören kişi, güzel bir haber alır. 

Rüyada Başkasının Bebeğini Sevmek

Rüyada başkasının çocuğunu sevmek, hasret duyulan bir şeylerin bulunduğunu gösterir. Sevilen çocuk henüz bebek ise rüya sahibinin iyi niyetinden dolayı takdir edildiği ve bu vesileyle bir yardım göreceği anlaşılır. Fakat biraz daha büyük bir çocuk sevilmiş ise rüyayı gören kişi zahmetli fakat iyi sonuçlanacak bir yola çıkacak demektir. Genel olarak, rüyada çocuk sevmek hayırlıdır.

Rüyada Bebek Bezi Değiştirmek

Rüyada bebek bezi değiştirdiğini gören kişi üzücü bir haber alacaktır. Bebek bezi değiştirirken pis koku alınması, rüya sahibinin çevresindekiler tarafından eleştirildiğini gösterir. Hatta Cafer-i Sadık (r.a) Hazretlerine göre; rüyasında necaset gören yanlış bir yolda demektir. Rüyada bebek bezi değiştirmek, bazı huylarından dolayı rüya sahibinin sıkıntı çekeceği konusunda işaret sayılabilir.

Rüyada Bebek Yıkamak

Rüyada bebek görmek hayırlı olduğu gibi, görülen bebeğin yıkanması da hayırlıdır. Yıkanılan bebek rüya sahibine olsun ya da olmasın, bebeği yıkayan kişi yaşıyor olduğu sorunlardan kurtulacaktır. Rüyayı gören kişi;

  • Bekarsa bir evlilik fırsatı yakalayacak,
  • Evliyse eşine daha düşkün olacak,
  • Çocuğu yoksa çocuk sahibi olacak,
  • Çocuğu ya da çocukları varsa daha iyi bir anne / baba olacak demektir.

Ayrıca rüyada bebek yıkadığını görmek, kişinin durumuna göre daha farklı anlamlara gelebilir. Örneğin zorlanarak bebek yıkayan veya uğraşmasına rağmen bunu düzgünce gerçekleştiremeyen kişi, yaşamaktan korktuğu bir şeyi yaşayabilir. Aksi durumda ise bebek yıkamak hayırlı anlamlar taşır.

Editör: TE Bilisim