Rüyada mandalina görmek yakın zamanda bir hayır işleneceğini gösterir. Bununla beraber İmam Nablusi (r.a) yorumuna göre; mandalina, limon ve benzeri tüm narenciyeler hayır işlemeyi seven bir kişi anlamındadır. Rüya sahibinin hayırda bulunması ile beraber, bu rüyayı gördükten sonra birinin yardımını görmesi de mümkündür. Ayrıca rüyada mandalina ağacından meyve toplamak, meyvelerin durumuna göre farklı anlamlara gelir. Bu durumda;

  • Toplanan mandalinalar limon gibi sarımtırak ise rüyayı gören kişi hastalanır.
  • Eğer mandalinaların rengi koyu ise bu durum refaha işaret eder.
  • Mandalina ağacı, neresi olduğu bilinmeyen bir yerde görülmüş ise rüya sahibi uzun ya da kısa bir yolculuğa çıkacaktır.

Rüyada Mandalina Soymak

Rüyasında mandalina soyan kişi, eğer bunu yaparken çok zorlanmış ise bir sıkıntıyla karşılaşacak demektir. Ayrıca kendisini uzun süreden bu yana meşgul eden bir şeyin sıkıntısı, rüya sahibinin canını yakmıştır. Fakat meyvenin kabuğundan kolayca ayrılması, rüyada mandalina soymak hususundaki tabiri değiştirir. Bu durumda;

  • Mandalinanın tadı beğenilmişse maddi kazanç,
  • Tadı beğenilmemişse kısa sürecek bir keder söz konusudur.

Rüyada Çürük Mandalina Görmek

Kabuklu ya da kabuksuz olarak rüyada çürük mandalina görmek iyi değildir. Bu durum, rüya sahibinin bir konuda ümidini kaybedeceği anlamına gelir. Çok istenen bir şeye ulaşamamak ya da elde edilen bir şeyi kaybetmek söz konusudur.

Rüyada Yeşil Mandalina Görmek

Rüyada yeşil mandalina görmek, sarı veya rengi koyu olmayan mandalinaları görmekten daha hayırlı yorumlanmıştır. Yeşil mandalina, uzaktan gelecek bir haberi beklemeye işaret eder. Bu beklenti, rüya sahibinin zaman zaman canını sıkabilir. Fakat rüyada yeşil kabuklu mandalina görmek herhangi bir kayba işaret etmediği için hayra yorulur. 

Rüyada Mandalina Almak

Bir satıcıdan ya da marketten mandalina aldığını gören rüya sahibi, uzun zamandan beri sürdürdüğü çabalarının karşılığını almaya başlayacaktır. Rüyada mandalina satın almak, istenen bir şeye ulaşacak olmayı simgeler.

Rüyada Çürük Mandalina Görmek

Rüyasında, çürümüş bir mandalinayı yediğini ya da satın aldığını gören kişi dinen fesada düşmüştür. Bu rüya sahibinin maneviyata biraz daha önem vermesi gerekir. Sağlam olarak alınan mandalinaların daha sonra çürük çıktıklarını gören kişi arkadaş seçimine dikkat etmelidir. Yerde veya başka bir tarafta çürük mandalinaların bulunduğu gören rüya sahibi ise bazı konularda hayal kırıklığı yaşamaya hazır olmalıdır. Kısacası rüyada çürük mandalina görmek hayra yorulmaz.

Rüyada Mandalina Ağacı Budamak

Rüyada ağaç budamak, kişinin pek çok konuda kendini geliştirmek istediğini gösterir. İmam Gazali (r.a), İbn-i Sirin (r.a) ve İmam Cafer-i Sadık (r.a) Hazretleri başta olmak üzere pek çok alim, rüyasında ağaç budayanın uzun ömürlü olacağına ve karşısına çıkan sorunları kolayca alt edeceğine hükmeder. Rüyada mandalina ağacı budamak, rüya sahibinin daha güzel bir hayat için çabaladığını gösterir. 

Rüyada Mandalina Ağacı Kesmek

Rüyada mandalina görmek genel olarak hayırlıdır. Fakat rüya sahibinin bir mandalina ağacını kesmesi hastalığa, uğursuzluğa, inatçılığa, tembelliğe ya da kısa süre içinde yaşanabilecek bir tartışmaya delalet eder. Rüyada mandalina ağacı kestiğini görmek, rüya sahibinin bazı konularda fazla özensiz davrandığına bir işarettir.

Editör: TE Bilisim