Rüyada at görmek İmam Abdülgani Nablusi (r.a) tarafından hayra yorulmuştur. Rüya sahibi, eğer bir atı süratle sürdüğünü görmüş ise çok büyük bir başarı elde edecek ve tüm düşmanlarını kıskandıracaktır. Atı yavaş yavaş sürdüğünü gören rüya sahipleri ise hayatlarında istemedikleri şeyler yaşayacak ve daha sonra kendilerini toparlayacaklardır. Rüyada ata binmek, en genel tabiri ile güce, zorluklar karşısında metanetli davranmaya ve elbet bir gün ulaşılacak olan zaferlere işaret eder. Fakat bu rüyanın en önemli ayrıntısı, rüya sahibinin mutlaka sabırlı davranmak zorunda oluşudur. Yani rüyanın karşılıyor olduğu tüm hayırlı tabirler, sabır gösterilmesi durumunda geçerlidir. Ayrıca Kirmani (r.a) bu konuda demiştir ki;

  • Rüyasında yüksekçe bir ata bindiğini gören bekar ise evlenir,
  • Evli ise eşinin saygısını daha çok kazanır,
  • Bir taya bindiğini gören, evli ise güzel bir çocuk sahibi olur.

Rüyada Attan İnmek

Rüyasında, biniyor olduğu bir attan inen ya da düşen kişi bir talihsizlik yaşayacak demektir. Yaşanması muhtemel olan bu talihsizlik çok yüksek ihtimalle maddi konulardadır. Örneğin rüyada attan indiğini görmek bir işte başarısız olmaya, mesleğindeki itibarını bir süreliğine kaybetmeye ve hedeflenen son şeylerin boşa çıkmasına işaret edebilir.

Rüyada Kahverengi Ata Binmek

Rüyada koyu renkli bir binek hayvanı görmek güç anlamına gelir. Bu rüyaya göre, rüya sahibi bir konuda çok büyük çabalar gösterecek ve başarıya ulaşacaktır. Ayrıca rüyada kahverengi at görmek İmam Nablusi (r.a) tarafından yapılan bir tabire göre dindarlık, güç, hayırlı kısmet ve bol rızık anlamına gelir.

Rüyada Atın Öldüğünü Görmek

At, asaletin ve çabanın sembolüdür. Rüyasında bir atın öldüğünü gören herhangi bir sebepten dolayı zorluk yaşar. Rüyada at görmek oldukça hayırlıdır fakat atın ölmesi, yaralanması ya da kötü bir hale düşmesi, rüya sahibinin bazı sıkıntılar çekeceği konusunda güçlü deliller meydana getirir. 

Rüyada Beyaz Ata Binmek

Rüyada görülen beyaz renkli hayvanlar iyi şansı temsil eder. Kirmani (r.a) demiştir ki; rüyasında beyaz bir ata binip bilmediği yerlere doğru yolculuğa çıkan kişinin bahtı açılır ve eline güzel fırsatlar geçer. Rüyada beyaz renkli ata binmek, İmam Nablusi (r.a) yorumuna göre ise düşmanlara karşı kazanılacak olan zaferlerin alametidir.  

Rüyada İki Tane At Görmek

Rüyada iki at görmek, atların rüya aleminde karşıladığı anlamı iki katına çıkaran bir durumdur. Yani bu rüya hayırlıdır. Rüyada görülen iki tane at, rüyayı gören kişinin hem maddi hem de manevi anlamda güç bulacağı anlamına gelir. Ayrıca rüya sahibi bu atlardan birinin sırtında iken inip bir diğerine binmişse, yakın zamanda hayırlı bir değişim yaşayacak demektir. Fakat bir attan inmiş ve diğer bir at boşta dururken ona binmemiş ise rüya hayra yorulmaz. Bu durumda rüya sahibi büyük fırsatları değerlendiremeyecek demektir.

Rüyada Atın Koşması

Rüyada koşan hayvan görmek oldukça hayırlıdır. Fakat koşuyor olduğu görülen hayvanın, rüya sahibine çarpmaması ya da herhangi bir zarar vermemiş olması çok önemli bir detaydır. Rüyada koşan at görmek;

  • Eğer at arkasını dönüp karşıya doğru koşuyor ise başarıya ve şansa,
  • Rüya sahibine doğru koşup yanından geçiyor ise yaşanacak bazı küçük sıkıntılara,
  • Rüya sahibinin önünden koşarak geçiyor ise güçlü bir düşmana delalet eder.

Rüyada Siyah At Görmek

Rüyada at görmek, söz konusu hayvanın siyah olması durumunda fiziksel güce, paraya ve şansa delalet edebileceği gibi aniden ortaya çıkacak bir hastalığın da habercisi olabilir. Rüyada siyah renkli at görmek hem bolluğun hem de zorlu bir dönemin habercisidir. Rüya sahibinin yapacağı tercihler bu durumda çok büyük önem taşır.

Editör: TE Bilisim