Rüyada sahil görmek oldukça hayırlıdır. İmam Nablusi (r.a) bu konuda demiştir ki; sahil kıyısında masmavi deniz görmek, önemli bir devlet büyüğünün yardımını almaya delalet eder. Bu yorum dışında Hz. Danyal (a.s) da rüyada sahil bölgeleri görmenin hayra işaret ettiğini bildirir. Ayrıca rüyada kumsal görmek bazı durumlarda şer belirtisidir. Örneğin İmam Nablusi (r.a) tarafından buyrulmuş daha başka tabirlere göre;

  • Kıyılarında deniz suyu azalmış bir sahil görmek şanssızlığa ve bir büyüğün gazabına uğramaya,
  • Suları bulanık bir sahil görmek ise bedendeki sıhhatsizliğe işarettir.

Rüyada Güneşlenmek

Rüyada güneşlendiğini görmek yeni başlangıçlardan haber verir. Güneşin parlak ışıkları karşısında uzandığını gören bir kimse, gerçekleştirmeyi istediği bir şeyler için önemli adımlar atar. Böylece rüya sahibinin yakın çevrede sahip olduğu saygınlık düzeyinde de yükselme görülecektir.

Rüyada Denize Girmek

Rüyada denize girdiğini gören kişinin rüyası birbirinden farklı anlamlara gelebilir. Eğer rüya sahibi denize girip keyifli bir şekilde yüzüyor ise bu durum şansa, bol paraya ve iyi habere yorulur. Fakat rüyada denize girmek bazı durumlarda pek olumsuz manalara gelebilir. Örneğin rüyasında denize giren kişi, denizin sularıyla boğuşuyor ve bir türlü su yüzüne çıkamıyorsa çok günahkar bir kimse demektir. Suyun altında kaldığını ve hiçbir şekilde oradan kurtulamadığını gören bir kişi ise günahları yüzünden bu dünyada sıkıntı çekecektir. Eğer girilen denizin suyu çok sıcak ya da soğuk ise, rüyada denize girdiğini görmek hayra yorulmaz.

Rüyada Deniz Kenarında Ev Görmek

Rüyada kumsal görmek ve bu kumsalda bir ev bulunduğuna şahit olmak, geleceğe dair bazı planlar yapılacağını gösterir. Rüya sahibi, iş ya da eğitim hayatına dair planlar yaparken gerçekçi olmalı ve aşırıya kaçmamalıdır.

Rüyada Büyük Dalgalar Görmek

Rüyada bir kumsalda bulunduğunu ve denizin çok dalgalı olduğunu gören bir kişi, yaşadığı son olaylardan dolayı fazla bitkin düşmüştür. Beden sağlığını koruyabilmek için bir süre kendi kendisine zaman ayırması tavsiye edilir. Fakat büyük dalgaların bizzat içinde olduğunu gören rüya sahibinin durumu daha farklıdır. Cabir’ül Mağribi (r.a) tabirine göre; dalgalar ile boğuşan bir kişi manevi açıdan zarar etmiş haldedir. Bu durumda kişinin maneviyat konusunda biraz daha titiz davranması tavsiye edilir. Yani rüyada dalgalı deniz görmek birbirinden farklı manalara gelebilir.

Rüyada Okyanus Görmek

Rüyada büyük deniz görmek, rüyayı gören kişinin fazla hayal kurduğunu gösterir. Hatta İmam Nablusi (r.a) demiştir ki; rüyasında okyanus görenin ömrü kısalıyor demektir. Yani rüya sahibi zaman kaybına sebep olan şeylerle uğraşmayı bir kenara bırakmalıdır. Hayırlı işlere yönelmek ve zamanı iyi değerlendirmek bu durumda çok önemlidir.

Rüyada Deniz Kenarında Oturmak

Rüyada plaja gitmek ve denizin kenarında oturmak beklenti durumunu ifade eder. Cafer-i Sadık (r.a) yorumuna göre; rüyada, haram olmayan bir şeyi beklediğini ya da öylesine beklediğini gören Allah’a tevekkül etmelidir. Rüyada deniz kenarında yürümek de buna yakın bir şekilde tabir edilebilir. Fakat yürümek, oturmaktan farklı olarak hırs ve azmi simgeler. Yani deniz kenarında yürüdüğünü gören kişi fazla hırslı demektir. Bu durumda, ölçülü davranması ve doğru işler gerçekleştirmesi rüya sahibine daha faydalıdır.

Rüyada Taşlı Deniz Görmek

Rüyada kumsal görmek ile beraber denizin fazla taşlı olduğunu da gören bir kişi, herhangi bir konuda uzun süredir çaba sarf ediyor demektir. Bu çabalarının başarılı sonuçlar vermesi için rüya sahibinin sabırlı olması şarttır. Sabırsızlık ya da inatçılık yüzünden bir sorun yaşamamak adına her zaman ihtiyatlı davranmak kişiye fayda getirecektir.

Editör: TE Bilisim