Cenazenin taşındığı herhangi bir araç da aynı şekilde mevkinin yükselişine, dünyadan çok maneviyata yönelecek olmaya ve doğru işlere delalet eder. Çünkü ölüm, Allah’a yaklaşma anlamına gelir. Rüyada cenaze arabası görmek ise uzun sürecek olan bir yolculuğun habercisidir. Rüyayı gören kişi muhtemelen hayırlı bir yolculuğa çıkacaktır.

Rüyada Cenaze Namazı Kıldığını Görmek

Rüyada namaz kıldığını görmek her halükarda hayırlıdır. İmam Cafer – i Sadık (r.a) bu konuda demiştir ki; rüyasında ibadet ettiğini görenin işleri yoluna girer. Bir tanıdığının cenazesinde cenaze namazı kıldığını gören rüya sahibi, o kişi hakkında bir haber alacak demektir. Fakat bu haber hakkında kesin olarak hayırlı ya da hayırsız diyebilmek mümkün sayılmaz.

Rüyada Cenaze Taşıdığını Görmek

Rüyada, bir cenaze arabasına tabut taşıyanlara yardım ettiğini gören kişi büyük bir salih amel işleyecektir. Yaptıkları ile çevresindeki pek çok kişinin sevgisini kazanacak olan rüya sahibi, aynı zamanda manevi açıdan kendisini geliştirerek yüreğindeki kötülüklerden kurtulacaktır. Cenaze aracından bir tabutu çıkartanlara yardım etmek de aynı anlama gelir.

Rüyada Bebek Tabutu Taşıdığını Görmek

Rüyada bebek tabutu taşımak bir konuda başarısız olmaya, üzüntü yaşamaya ya da sabırsızlıktan ileri gelen sıkıntılar çekmeye delalet eder. Söz konusu problemler özellikle aile içine dair olabilir. Ayrıca rüyasında bebek cenazesi gören kişinin rızkı bir süreliğine azalabilir.

Rüyada Başkasının Tabutunu Taşımak

Rüyada bir tabutu sırtladığını görmek hayra yorulmuştur. Fakat özellikle bir tanıdığın tabutunu taşıyor olduğunu gören kişi biraz dikkatli olmalıdır. Çünkü söz konusu kişiden bir fenalık görmesi mümkündür. Bununla beraber rüya sahibinin, tabutu taşınan kişiye büyük bir iyiliği dokunabilir. Yani rüyada tabut görmek birbirinden farklı şekillerde yorumlanmıştır. 

Rüyada Ölmüş Birini Görmek

Rüyasında, ölmüş olan biri ile konuştuğunu ya da birlikte bir şeyler yaptığını gören rüya sahibinin büyük planları var demektir. Söz konusu planları gerçekleştirmek isteyen rüya sahibi bazı konularda çevresindekilerden yardım beklese de bunun karşılığını çoğu zaman alamamıştır. Rüyanın bildirdiği şey ise sabırlı olması durumunda her şeyin kendiliğinden düzelebilecek olduğudur. Ayrıca rüyada ölüyle konuşmak beklenmedik iyi sonuçlara ve sürprizlere işarettir.

Rüyada Siyah Tabutlar Görmek

Rüyada cenaze arabası görmek ya da tabut görmek iyiliğe, yardıma ve kazanca işaret edebilir. Fakat rüyada görülmüş olan tabutların siyah renkli olması hayra yorulmaz. Cabir’ül Mağribi (r.a) demiştir ki; rüyasında siyah rengini pek fazla görenler, hayatlarındaki bazı şeyleri en kısa sürede değiştirmelidir. Rüyada görülen siyah tabut, karamsarlığa ve bir şeyler karşısında duyulan öfkeye delalet eder.

Rüyada Mezar Görmek

Rüyada kabir görmek ahiret ile yorumlanır. İmam Abdülgani Nablusi (r.a) bu konuda demiştir ki; rüyasında bir tanıdığına ya da bir yabancıya ait bir mezarı görmek ahireti anmaya işarettir. Bu rüyayı görmüş olan kişi, eğer mümin ise buna uygun olarak yaşamalıdır. Mümin olmayıp da rüyasında mezar gören kişiler ise yakın zamanda büyük bir kayıp yaşayacak demektir. Bu kayıp büyük ihtimalle parasal konuda meydana gelecektir. Rüyada bir mezarı görmüş olmak, rüyada cenaze arabası görmek ile kıyaslandığında daha uyarıcı bir durum sayılabilir.

 

Editör: TE Bilisim