Bununla birlikte rüyasında pişmiş bir enginar gören rüya sahipleri çok güzel olaylar yaşayacaktır. Cabir’ül Mağribi (r.a) demiştir ki; rüyasında bir yiyeceğin çiğ halini gören hastalanır. Fakat yenebilecek kadar pişirilmiş, soyulmuş, temizlenmiş ya da bunlara benzer işlemlerden geçirilmiş yiyecekleri görmek sağlığın habercisidir. Ayrıca rüyada enginar görmek çevredeki insanlar konusunda dikkatli olunması gerektiğini de bildiren bir durum sayılır. Rüyayı gören şahıs, herkese kolay inanmamalı ve eline geçen fırsatları iyi değerlendirmelidir.

Rüyada Enginar Çiçeği Görmek

Rüyada çiçek görmek İmam Nablusi (r.a) Hazretlerinin tabirine göre; bir evlilik yapmaya, sağlıklı bir ömür sahibi olmaya ve kederleri geride bırakmaya işarettir. Rüyasında enginar sebzesinin çiçeğini gören bir kişi, uzun süredir uğraştığı pek çok sorunu kolayca atlatacaktır. Ayrıca rüyasında enginarın çiçeğini gören kişi;

  • Evli bir kadınsa doğum yapar,
  • Bekar bir kadınsa nişanlanır,
  • Evli bir erkekse eşinin rızasını daha çok kazanır,
  • Bekar bir erkekse pek çok hanımefendinin gönlünü çeler.

Rüyada Enginar Topladığını Görmek

Rüyasında herhangi bir yemişi topladığını gören rüya sahipleri bol rızka sahip olacaktır. Elde ettikleri başarılardan dolayı çevrelerinin övgüsünü kazanarak herkes tarafından sevileceklerdir. Ayrıca rüyada görülen çok sayıda enginar, yakın zamanda alınacak olan pek çok güzel haberin de işaretidir. Rüyada enginar toplamak sağlığın, mutluluğun ve görülecek güzel günlerin haberini verir.

Rüyada Enginar Soymak

Rüyada meyve soymak ya da kabuklu bir sebzeyi soymak hayra ve şerre yorulabilir. Kalın kabuklu bir enginarın rüyada soyulmuş olması, geçmiş zamanlardan beri devam eden sıkıntıların sonlanacağını gösterir. Fakat kabuğu yani en dışında bulunan yeşil yaprakları kolaylıkla soyulabilen enginarları rüyada görmek hastalığın habercisidir. Bu durumda rüyayı gören kişinin dikkatli olması, özellikle bedenini aşırı soğuktan ve sıcaktan koruması tavsiye edilir.

Rüyada Enginar Yemek

Rüyada enginar pişirmek çok hayırlıdır. Eğer enginar soyulduktan sonra pişirilmiş ve yenmiş ise bu sebzenin nasıl kabuklara sahip olduğu pek önemli değildir. Çünkü rüyada helal bir şeyler yemek en genel tabiriyle hayırlıdır. Rüyasında bir tabaktan ya da tencerenin içerisinden enginar yediğini görenlerin sıhhati artacaktır. Yaşanan tüm sağlık sorunları en kısa sürede çözüleceği gibi pek çok maddi sorun da geride bırakılabilecektir.

Rüyada Enginar Yaprağı Görmek

İmam Nablusi (r.a) demiştir ki; rüyada yaprak görmek kazancın bollaşacağını ve rüya sahibinin pek çok konuda huzur bulacağını gösterir. Rüyasında yeşil ve taze bir yaprak görenler, mutlaka bir konuda önemli sonuçlar elde edecektir. Fakat sarı renkli yapraklar görmek ne yazık ki hastalık delaletidir. Bu sebeple, rüyada enginar görmek ancak sebzelerin capcanlı olması durumunda hayra yorulur.

Rüyada Enginar Ağacı Görmek

Rüyada ağaç görmek hayırlı evlat ile özdeş sayılır. Rüyasında güzel ve yemişli bir ağaç görenin hayırlı evlatları vardır ya da olacaktır. Verimli bir enginar ağacının rüyada görülmesi, zenginleşmenin ve mesleki yaşantıda meydana gelen duraksamalardan kurtulmanın işaretidir.

Rüyada Enginar Yıkamak

Rüyasında kirli bir şeyleri yıkadığını görenin hayatında güzel olaylar meydana gelecektir. İmam Cafer-i Sadık (r.a) buyurmuştur ki rüyasında kendi temizlenen ya da bir şeyleri temizleyen salih amellerde bulunacaktır. Rüyada enginar görmek, bu sebzelerin temiz olması halinde bol paraya ve yaşanacak iyi şeylere delalet eder.

 

Editör: TE Bilisim