Rüyada asker olup savaştığını görmek, rüya sahibinin son zamanlarda büyük sıkıntılar yaşadığını ve bunlardan kurtulmak istediğini gösterir. İmam Nablusi (r.a) Hazretleri bu konuda demiştir ki; rüyasında bir başkasına haksız olarak zarar verdiğini görenin malı azalacaktır. Haklı bir dava uğruna savaştığını gören rüya sahibi ise büyük başarılar elde etmek üzeredir fakat sabırlı olması lazımdır. Rüyada savaş görmek, Cabir’ül Mağribi (r.a) tarafından ise güce, şöhrete ve sabırsızlığa yorulmuştur.

Rüyada Kılıçla Savaştığını Görmek

Rüyada kılıç tuttuğunu görenin hem maddi hem de manevi kuvveti artacaktır. Pek çok İslam alimine göre kılıç, her konuda yeterlilik ve iman demektir. Aynı zamanda rüyada kılıçla savaşmak bir devlet büyüğünden yardım görmeye de işaret sayılır. Çünkü kılıç, asayişi sağlamakla yükümlü olan devletin şahsına özdeş sayılan bir nesnedir.

Rüyada Savaşın Ortasında Kalmak

Rüyada savaş alanı görmek, rüya sahibinin son sıralarda fazla kindar tutumlar sergilediğinin habercisidir. Eğer savaş alanında pek çok cansız beden var ise rüya sahibi çevresindekilere karşı daha yumuşak davranmalıdır. Fakat cansız bedenlerin bulunmadığı, yalnızca tozun ve toprağın yükseliyor olduğu bir savaş alanı görmek, hayali kurulan şeylere ulaşmak için henüz erken olduğunu gösterir.

Rüyada Savaşa Hazırlanmak

Rüyada bir savaş için hazırlık yaptığını gören rüya sahibi, en kısa sürede iyi ya da kötü bir yolculuğa çıkacaktır. Bu durumda, yaşanabilecek olan olumsuzluklara karşı dikkatli davranmak ve önlemi elden bırakmamak çok önemlidir. Eğer rüyayı gören kişi bu hazırlık esnasında korkmuş ise pişmanlık duyacağı bir şeyler yapmış demektir. En kısa sürede bu pişmanlığından kurtulmak için bir şeyler yapması muhtemeldir.

Rüyada Savaş Uçağı Görmek

Rüyada uçan bir şeyler görmek hayra yorulmuştur. Özellikle erken dönem İslam alimleri, rüyasında kuş gören kişinin acil bir haber alacağını ve hayatında değişimler görüleceğini bildirmişlerdir. Bununla birlikte İmam Cafer – i Sadık (r.a) demiştir ki; rüyada türü bilinmeyen kuşlar görmek hastalığın ve sıkıntıların habercisidir. Yani İmam Cafer – i Sadık (r.a) Hazretleri bu yorumu ile havada uçan fakat ne olduğu bilinemeyen her şeyi kast etmiş durumdadır. Uçak ise eski zamanlarda bilinmeyen bir araç olduğundan, söz konusu rüya bu şekilde tabir edilebilir. Yani rüyada savaş uçağı görmek alınacak haberlerin ve hastalıkların belirtisi sayılabilir.

Rüyada Savaştan Saklanmak

Rüyasında bir savaş çıktığını ve kendisinin de bu savaştan geri durduğunu gören kişi Müslümansa bir kabahati var demektir. Fakat Müslüman olmayan birinin bu rüyayı görmesi, uygunsuz yollarla da olsa büyük kazançlar elde edilecek olduğundan haber verir. Cabir’ül Mağribi (r.a) demiştir ki; rüyada savaştan kaçmak bir Müslüman için hastalık ve kötü habere delalet eder. 

Rüyada Askere Çağrılmak

Rüyada askere gitmek erkekler ve kadınlar açısından farklı yorumlanmıştır;

  • Bir erkeğin rüyada askerlik görevine başlaması güce, saygınlığa ve bolluğa;
  • Bir kadının rüyasında asker üniforması giydiğini ve göreve başladığını görmesi ise ufak tefek zorluklara delalet eder.

Rüyada Üniformalı Asker Görmek

Rüyada savaş görmek ile beraber asker görmek de güce, kuvvete, zorluğa ve çabaya delalet eder. Üniformalı bir askerin hazır vaziyette beklediğini gören rüya sahibi, beklentilerine ulaşmak için büyük bir kararlılığa sahip demektir. Uygun adımda yürüyen bir askerin ya da askerlerin görülmesi, rüyayı gören kişinin yakın zamanda tüm sıkıntılarını geride bırakacağını haber verir.

Editör: TE Bilisim