Rüyasında bir dişinin yanında yeni diş çıktığını gören kimsenin akrabaları ile arasındaki tüm sorunları kısa zaman içinde çözülür. Ağzından bir dişin yere düştüğünü gören kişi eğer evliyse çocuk sahibi olur. Bununla birlikte rüyada diş görmek keyfin artacağına ve rızkın çoğalacağına delalet eder. Fakat çeşitli hallerde görülmüş olan dişin boyutu çok önemli bir detaydır. İbn – i Kesir (r.a) bu konuda diyor ki; rüyada dişlerinin küçük olduğunu görmek sıkıntıya, büyük olduğunu görmek ise ferahlığa işarettir.

Rüyada Diş Dökülmesi

Rüyada dişlerin çürüdüğünü görmek hayırlı değildir. Çürük diş, aile içinde meydana gelecek olan bazı tartışmaların habercisi sayılır. Rüya sahibinin rızık konusunda darlık yaşaması ve istemiyor olmasına rağmen birilerinin kalbini kıracak olması muhtemeldir. Ayrıca dişlerin bakımsız ya da seyrek halde görülmesi, rüya sahibinin herhangi bir konuda eksiklik yaşayacağını gösterir.

Rüyada Azı Dişinin Çıktığını Görmek

Rüyada herhangi bir dişin sağlıklı bir şekilde çıkıyor olduğunu görmek çok hayırlıdır. Beyaz, iri ve sağlıklı bir dişinin çıktığını gören kişi maddi ve manevi anlamda rahat eder. Çevresindekilerin gözünde pek saygın bir insan haline gelir. Rüyada azı dişi görmek, sıhhatin artacağına ve talihin güler yüz göstereceğine işaret sayılır.

Rüyada Diş Fırçalamak

Rüyada dişini fırçaladığını görmek uyarıcı anlamlar taşır. Rüya sahibi özellikle bir konuda fazla takıntılı olduğu gibi çevresindekileri de bu konuya dair düşünceleriyle usandırıyor demektir. Dişini çok sert şekilde, kanatırcasına fırçaladığını gören bir kişi haram mala sahip olacaktır. Fakat diş fırçası ya da misvak ile yavaş yavaş dişini fırçaladığını gören, kafasındaki hayırlı düşüncelerini teker teker gerçekleştirmeyi başaracaktır. Rüyada diş görmek, dişlerin temizlenmiş ve sağlıklı olması halinde çok hayırlıdır.

Rüyada Altın Diş Görmek

Rüyada bir ya da birkaç dişi sallanırken bazı dişlerinin altından olduğunu gören kişi mutlaka sabır sahibi olmalıdır. Çünkü sıkıntılar karşısında göstereceği sabır, ona büyük kazanç olarak dönecektir. Bununla birlikte sadece altın diş gören bir rüya sahibinin rüyası daha çok hayra yorulur. Rüyada altın dişi olduğunu görmek büyük bir mirasın ya da en kısa süre içinde başlanması muhtemel olan önemli işlerin habercisidir.

Rüyada Beyaz Diş Görmek

Rüyada sağlıklı diş görmek gücün ve cesaretin sembolü sayılır. Fakat görülen dişin bazı özellikleri, rüyanın anlamına farklılık katabilir;

  • Rüyada görülen diş bembeyaz ve çok uzun ise rüya sahibi çevresine korku salacak kadar saygınlık elde edecektir.
  • Rüyada uzun olmayan fakat sağlıklı dişler görmek, bir konuda çok fazla fakat sürekli olmayan kazançlar elde etme anlamına gelir.

Rüyada Kendi Dişini Kırmak

Rüyada dişin kırılması bazen hayra bazen şerre yorulur. Kendi dişine vurarak onu kırdığını gören, daha sonra çok pişman olması ile sonuçlanacak işlere kalkışıyordur. Fakat çürük bir dişini zorlanarak çektiğini gören, eğer varsa büyük bir sağlık sorununu atlatacak demektir. Bununla birlikte, rüyada kendi kendine kasten zarar vermenin şer manasına geldiği unutulmamalıdır.

Rüyada Ön Dişin Düşmesi

Rüyada dişinin düştüğünü gören kimse ya güzel bir çocuk sahibi olur ya da bir konuda beklediği kazancı elde edemeyerek üzüntü duyar. Rüyada diş görmek, görülen dişlerin sayısına ve sağlık durumuna bağlı olarak birbirinden farklı anlamlara gelebilir;

  • Eğer rüyada düştüğü görülen ön dişler bir çürük dolayısıyla düşmüşse bu durum kedere ve ıstıraba delalet eder.
  • Ön dişlerin düştüğünü ve yerine daha sağlıklı dişlerin kökten beslenerek çıktığını görmek ise yaşanacak güzel olayların habercisidir.
Editör: TE Bilisim