Rüyada ağladığını görmek, ağlamanın durumuna göre birbirinden farklı anlamlara gelir. İmam Nablusi (r.a) Hazretleri, rüyasında ağladığını gören kişiler hakkında bazı yorumlar dile getirmiştir; eğer ki rüyasında ağlayan kişi etrafına ve kendisine zarar vererek bunu yapıyor ise başına bir felaket gelecektir. Fakat pek ses çıkarmadan ağladığını gören bir rüya sahibi, var olan sıkıntılarından kurtulup huzura kavuşacaktır. Rüyada ağlamak, çeşitli zorluklar ile birlikte imanın ve elde edilecek başarıların da sembolü sayılır.

Rüyada Hüngür Hüngür Ağlamak

Rüyada hüngür hüngür ağladığını gören kişi, gerçek hayatta bir pişmanlık yaşayarak kendini birilerine affettirmeyi isteyecektir. Çok yüksek sesle ağlamak, rüya sahibinin bir konuda yanlış yapıyor olduğunun alametidir.

Rüyada İçli Ağlamak

Rüyada sessizce ağlamak yürekteki imanın ve Allah sevgisinin bir işaretidir. Eğer rüya sahibi maneviyata pek önem vermiyor ise yakın zamanda dindarlaşacaktır. Zaten ibadetlerini eksik etmeyip Allah’ı anan bir kişi bu rüyayı görmüşse, yakın zamanda pek çok manevi sıkıntısını geride bırakacak demektir.

Rüyada Sesli Ağlamak

İmam Abdülgani El Nablusi, rüyada sesli ağladığını görmek hakkında olumlu tabirler yapmamıştır. Çok ses çıkararak, bağırarak, üstünü başını yırtarcasına debelenerek ağladığını gören rüya sahipleri sağlık konusunda bir sıkıntı yaşayabilir. Bununla birlikte rüyada feryat etmek, Allah’a isyanın bir işareti sayılır. Ayrıca feryat, karşılaşılacak sıkıntılardan sonra rahatlamanın ve biraz olsun neşelenmenin delaletidir.

Rüyada hıçkırarak ağlamak

Rüyada sürekli hıçkırarak ağladığını görmek müjdeli bir haber alınacağını gösterir. Rüya içindeki sebep her ne kadar kötü olursa olsun, hıçkırarak ağlamak hayra yorulmuştur. Fakat rüyada ağlamak her türü ile uyarıcı bir durum sayılır. Yani rüya sahibi fazla sabırsızlık yapmamalı, güzel sonuçlar almak için her zaman çaba göstermelidir. Rüyada hıçkıra hıçkıra ağlamak, daha farklı şekillerde ağlamış olmaktan daha iyidir.

Rüyada Üzüntüden Ağlamak

Bir şeyden dolayı kederlenip ağlamak, bu rüyayı gören kişinin hayırlı ya da hayırsız olaylar yaşayabileceğini gösterir. Eğer ağlamış olan rüya sahibi soğuk gözyaşları dökmüş ise güzel şeyler yaşayacaktır. Fakat gözünden sıcacık yaşlar akmış ise bu durumda üzüntü verici haberlere karşı hazır olmak gerekir.

Rüyada Gözyaşı Dökmek

Rüyada gözlerin dolması, rüyayı gören kişinin pek çok beklentiye sahip olduğunu gösterir. Gözüne yaşlar dolan ve üzülen bir rüya sahibi sabırsızlığı yüzünden büyük fırsatlar kaçırabilir. Eğer sabrederse her şey yoluna girecektir. Rüyada gözlerinden akan yaşın toprağa düştüğünü gören, eğer çiftçi ise emeklerinin karşılığını bol mahsul olarak alır.

Rüyada Ağlayan Birini Görmek

Rüyasında birilerinin ağladığını gören, yakın zamanda bir haber alacak demektir. Söz konusu haberin müjdeli mi yoksa şerli mi olduğu, gözyaşının ne kadar aktığı ile yakından alakalıdır. Eğer ağlayan kişi çok fazla ağlamış ise alınacak haber ne yazık ki iyi olmayacaktır. Fakat bir süre ağladıktan sonra kendi kendine susmuş olan birisini görmek, hayırlı haberlere ve özellikle aile içindeki sorunların ortadan kalkmasına delalet eder. Ayrıca rüyada ağlıyor olduğu görülen kişi;

  • Anne, baba, eş, dost ve benzeri ise bu rüya hayırlıdır.
  • Yabancı birini ağlarken görmek, rüya sahibinin aldığı kararlardaki yanlışlıkların habercisidir.

Rüyada Ağlayan Çocuk Görmek

Rüyasında bir çocuğun ya da bebeğin ağladığını gören büyük başarılar elde eder. Fakat ağlayan çocuk eğer bir hastalıktan dolayı  ya da can acısından dolayı ağlıyorsa bu durum en kısa zamanda alınacak kötü haberlerin işaretidir. Rüyada ağlamak, ölçülü ve sakin şekilde olursa hayırlıdır; aksi halde rüya sahibi için hayırlı bir durumdan söz etmek mümkün değildir.

Editör: TE Bilisim