Rüyada birinin öldüğünü görmek hem hayrın hem de şerrin işareti sayılır. Pek çok İslam alimi, rüyada görülen ölümün Allah’a yakınlaşmak ve birilerinden büyük faydalar görmek olduğuna hükmetmiştir. Fakat ölen kişinin kim olduğu, rüya sahibine yakınlığı ve rüya sahibi ile gerçek hayattaki ilişki durumu önemli detaylardır. Rüyada komşunun öldüğünü duymak, beklenmeyen bir kötü haber almaya delalet eder. Bu rüyayı gören kişi, yakın çevresindeki birileriyle ciddi bir tartışma yaşayacaktır. Gerçek hayatta küs olunan bir komşunun öldüğünü görmek ise başarı için davranışlarda ölçülü olmak gerektiğini bildirir.

Rüyada Annenin Öldüğünü Görmek

Anne, baba ve kardeş gibi, yakın çevreden olan insanların rüyada ölmesi genel olarak hayırlıdır. Bu gibi rüyalar, maddi kazancın artması şeklinde yorumlanır. İbn – i Kesir (r.a) demiştir ki; rüyada aileden birinin öldüğünü görenin bedeninde bazı eksiklikler ortaya çıkar fakat maneviyatı kuvvetlenir.

Rüyada Babanın Öldüğünü Görmek

Babası sağ olan birisi eğer rüyasında babasının öldüğünü görür ise bir haber alacak demektir. Rüya sahibinin babası, rüyada eceliyle ölmüş ise bu rüya hayırlıdır. Fakat can yakıcı şekillerde yaşanan bir ölüme şahit olmak, rüya sahibinin haram mal yiyecek olduğuna ve çevresindekilerden uzaklaşacağına delalet eder. Rüyada sevilen birinin öldüğünü görmek, o kişiye daha yakın olunacağını da gösterir.

Rüyada Komşuyla Tartışmak

Rüyada komşu ile kavga etmek, rüya sahibinin yaşadığı muhitte bazı sorunların ortaya çıkacağını gösterir. Rüyasında kavga ettiğini ya da sözlü şekilde tartıştığını gören rüya sahipleri bir konuda güç elde edecektir. Fakat bu gücün ya da avantajın başka insanlar aleyhinde kullanılması durumunda çeşitli sorunlar yaşanabilir.

Rüyada Yeni Komşu Görmek

Rüyada yeni komşuyla tanışmak çok hayırlıdır. Rüyasında yeni bir komşuya sahip olduğunu ve onunla aynı ortama girip sohbet ettiğini görenler bir yolculuğa çıkarak yeni insanlar tanıyacaktır. Bu rüya;

  • Öğrenciler için okul değiştirmeye,
  • Evliler için yeni aile dostları edinmeye,
  • Bekarlar için evlilik fırsatları bulmaya,
  • Çocuğu olmayanlar için ise hayırlı bir çocuğa delalet eder.

Gerçek hayatta yeni bir komşuya sahip olduktan sonra rüyada komşunun öldüğünü görmek ise istenmeyen şeyler yaşanacağını gösterir. Ayrıca rüyasında bir komşu gören kişi her sırrını etrafındakilere açıklamamalıdır. Çünkü rüyada görülen komşu dedikodunun da belirtisi sayılır.

Rüyada Komşu Kızı Görmek

Rüyada komşunun kızını görmek çok hayırlıdır. Rüya sahibi, son zamanlarda başına gelen kötü olaylar dolayısıyla arıyor olduğu manevi desteği en kısa sürede bulacaktır. Ayrıca komşunun oğlunu rüyada görmek de bunla aynı anlama gelir. Rüyada komşunun çocuğunu görmek, ortaklığın ve bir işi birileriyle beraber halletmenin işaretidir.

Rüyada Küs Komşuyla Konuşmak

Küs olunan biriyle barıştığını gören rüya sahibi, uğraşmakta olduğu bir problemini kısa sürede atlatır. Fakat bu rüya her zaman için, küs olunan kişilerle tekrar barışmanın habercisi değildir. Söz konusu rüya sadece maddi konulardaki bazı problemleri atlatmak ya da herhangi bir konuda destek görmek ile ilişkilendirilir.

Rüyada Ölmüş Komşuyu Görmek

Rüyada komşunun öldüğünü görmek ya da gerçekte ölmüş olan bir komşuyu sağ görmek birbirine benzer durumlardır. Rüya sahibi, hayırlı bir yolculuğa çıkıp önemli deneyimler elde edecektir. Ayrıca çok yakın bir zamanda müjdeli haberler almak ve kötü sonuçlanması beklenen bir şeyin hayırlı sonuç vermesi de mümkündür.

Editör: TE Bilisim