Rüyada görülen rengârenk çiçekler, rüya sahibinin yakın zamanda alacağı güzel haberlere ve yapılacak kutlamalara delalet edilir. Bu haber evlenme, doğum, terfi veya mezuniyet olabilir. Rüyada rengârenk çiçekler görmek rüya sahibi eğer ressam veya yazarsa yakın gelecek zamanda yeni ve herkes tarafından beğenilecek eserler vererek tebrikler almaya yorulmuştur.

Rüyada Çiçek Görmek

Kişinin rüyasında çiçek görmesi, çiçeklerin rengine, sayısına veya durumuna göre çok farklı şekillerde yorumlanmıştır. Genel olarak hayırlı yorumlanan bu rüyanın bazı yorumları şöyle yapılmıştır:

  • Rüyada görülen bir demet çiçek miras ve zenginliğe delalet eder. Kişinin maddi sorunlarının olmayacağına yorumlanmıştır.
  • Rüyada görülen cansız çiçekler, kişinin yakın zamanda yaşayabileceği acılara ve gözyaşına tabir edilmiştir.
  • Rüyada güzel ve canlı çiçekler görmek bazı yorumcular için bekâr insanların evlenmeleri olarak yorumlanmıştır.
  • Rüyada toplu bir yerde ve görülen çiçekler, kişinin sorunlarından kurtularak yeni bir hayata adım atacağına yorumlanmıştır.
  • Rüyada görülen herhangi bir çiçek, eğer rüya sahibi evli bir kadınsa hamileliğe ve bebeğe delalet eder.

Rüyada Güzel Kokulu Çiçekler Görmek

Rüyada görülen çiçeklerin güzel koktuğunu hissetmek, genel anlamıyla hayırlı bir rüya olarak tabir edilir. Rüya sahibi mutlu ve huzurludur. Fakat kişinin rüyasında çiçeklerin güzel kokusunu almasına rağmen çiçeklerin kuru olduğunu görüyorsa, bu rüya ölüme delalet edilmiştir.

Rüyada Çiçek Almak

Rüyada birinden çiçek almak veya birine çiçek vermek, rüya sahibinin süreceği hayatın ne kadar mutlu ve huzurlu olacağına yorulmuştur. Kişi eğer saksıya dikilmiş bir çiçek alıyor veya veriyorsa, bu rüya uzun ömre delalet edilmiştir.

Rüyada Çiçek Dikmek

Kişinin rüyasında bir yere çiçek dikmesi, olacak dilek ve dualarının işaretidir. Kişinin istekleri için çabaladığını, bu çabaların karşılığının da yakın zamanda alınmaya başlayacağının işaretidir.

Rüyada Çiçek Toplamak

Rüyada birine vermek için çiçek toplanması, bekâr erkekler için kafa dengi bir eşe delalet eder. Erkeğin karşısına çıkacak kadınla hayatını birleştirmesinin ardından tüm sorunlarını unutacağı ve huzurlu bir ömür sürecekleri delalet edilmiştir.

Kadınlar için ise rüyada çiçek toplamak, birinden alınacak pahada ağır bir hediyeye delalettir. Bekâr kadınlar için ise bu rüya bulunacak hayırlı kısmete işaret edilir. Rüya sahibi hayırlı bir kısmetle karşılaşacak, evlendikten sonra da kocası karısının üzerine titreyecek, yüzünü asla asmayacak ve eşini asla üzmeyecektir.

Rüyada Çiçek Görmenin Psikolojik Anlamı

Rüyasında çiçek gören kimseler, yaşadıkları sıradanlıktan sıkılmış kimselerdir. Rüya sahipleri için bu rüya dinlenceyi işaret eder. Kişi dinlenmek ve çevresinden uzaklaşmak ister. Bu rüya başka psikologlarca da bu şekilde yorumlanmıştır:

  • Rüyayı gören kişi eğer bekârsa, bu rüya aşkı ve ilgiyi özlediği anlamında yorumlanmıştır.
  • Rüyada görülen çiçek bazı psikologlar için de aidiyeti simgeler. Kişinin belirli bir düzeninin olduğunu ve bu düzenle kendini oraya ait ve güvende hissettiği şeklinde yorumlanmıştır.

Rüyada Rengârenk Çiçekler Görmek

Kişinin rüyasında farklı yerde renkli çiçekler görmesi, farklı şekillerde yorumlanmıştır:

  • Kişinin bir bahçede gördüğü çiçekler, zenginliğe yorumlanmıştır. Rüya sahibinin gördüğü çiçeklerin çeşitleri ne kadar fazla ise kişi o kadar mal varlığına sahip olacaktır.
  • Rüya sahibinin mezarlıkta gördüğü renkli çiçekler, kişinin sorunlarını atacağı adımlarla atlatacağına yorumlanmıştır. Bu nedenle verdiği kararları güzelce tartıp öyle karar vermelidir.
  • Dağlık bir alanda görülen renkli çiçekler, rüya sahibinin bir süre tüm gücünü ve dikkatini işine vereceğine yorulmuştur. Bu sayede kişi hem kendini geliştirecek hem de maddi anlamda güçlenecektir.
Editör: TE Bilisim