Hakem Cüneyt Çakır kimdir, kaç yaşında? Cüneyt Çakır hangi takımı tutuyor? Soruları futbol severler tarafından sıkça araştırılmaya başlandı. Şampiyonluk şansını ligin son haftasına taşımayı başaran Sarı Kırmızılılar evinde oynayacağı maçı kazanarak lig kupasına ulaşmak istiyor. Yeni Malatyasporla yapacağı karşılaşmanı hakemi hakkında sıkça sorular araştırılınca detayları sizler için araştırdık. Peki, Hakem Cüneyt Çakır kimdir, kaç yaşında? Cüneyt Çakır hangi takımı tutuyor? İşte tüm detaylar haberimizde…

HAKEM CÜNEYT ÇAKIR KİMDİR, KAÇ YAŞINDA?

1976 yılında İstanbul 'da dünyaya gelen Cüneyt Çakır 'ın asıl mesleği sigortacılıktır. Kocaeli Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu olan Çakır 1.76 boyundadır. Şu anda hakemliğin yanında sigortacılık mesleğiyle de uğraşmaktadır. 10 yaşından 17 yaşına kadar Kartalspor 'un altyapısında futbol oynadı. 1994 yılında, 17 yaşında hakemliğe ilk adımını attı. 1994 yılında hakemlik kariyerine başlayan Çakır, 1997 yılında C klasman ve 1999 yılında da B klasman hakemi oldu. İlk yönettiği TFF kayıtlarında bulunan maç 18 Ekim 1996 tarihli Beşiktaş A.Ş.- Samsunspor Paf Ligi maçıdır ve 1.yardımcı hakem olarak görev yapmıştır. Üst klasman hakemi kategorisine 2001 yılında yükselirken Süper Lig 'deki ilk maçına da aynı yıl çıktı.

2006 yılında FIFA kokartı takmaya hak kazanan Cüneyt Çakır, gösterdiği başarıdan dolayı 2007 yılında Avrupanın yetenekli hakemlerinin davet edildiği İsveçli eski hakem Karl Ericson 'un yönetimindeki Mentör Programı 'na davet edilmiş ve buradaki üstün başarısından dolayı UEFA tarafından üst düzey müsabakalarda görevlendirildi.

CÜNEYT ÇAKIR HANGİ TAKIMI TUTUYOR?

FIFA kokartlı Türk hakem Cüneyt Çakır'ın Fenerbahçe takımını tuttuğu ifade edilmektedir.

GALATASARAY - YENİ MALATYASPOR MAÇI NE ZAMAN?

Türk Telekom Stadı'nda oynanacak Galatasaray - Yeni Malatyaspor maçını Cüneyt Çakır yönetecek. Bu akşam saat 20.30'da başlayacak ve beIN Sports 2'den naklen yayınlanacak 90 dakikanın canlı skor takibi haberimizde olacak.

Editör: TE Bilisim