Kayınpeder de baba sayıldığından, rüyada kayınpeder görmek maddi sıkıntılardan kurtulmaya ve güzel haberler almaya delalet eder. Fakat kayınpederin fena bir halde görülmesi rüyanın tabirini değiştirebilir.

Rüyada Kayınvalide Görmek

Rüyada kayınvalide ve kayınpeder görmek aynı anlama gelir. Fakat bu kişilerin rüya sahibi ile gerçek hayatta sahip oldukları yakınlık, söz konusu rüyayı farklı anlamlara getirebilecek bir detaydır. Eğer rüya sahibi, gerçek hayatta kayınvalidesi ile sorun yaşamıyorsa bu rüya bolluğun, aile içindeki huzurun ve neşenin habercisidir. Ayrıca kayınvalide, kayınbabadan farklı olarak rüya sahibi için bazı ailevi sıkıntıları atlatmaya delalet eder. Fakat rüyada küs olunan kayınvalideyi görmek eş ile yaşanacak bazı tatsızlıklara delalet edebilir.

Rüyada Ölmüş Kayınpeder ve Kayınvalide Görmek

Rüyada ölmüş kayınpederi görmek parasal konularda yaşanacak sıkıntılara ve gösterilmesi gereken sabra delalet eder. Rüya sahibi, özellikle iş konusunda bazı sorunlar yaşayabilir fakat bunların tümü kısa sürecektir. Rüyada ölmüş kayınvalide görmek ise yakın çevrede bulunan insanlarla bazı tartışmalar yaşanacağını gösterir. Ölmüş kayınvalidenin güler yüzlü görülmesi, bu kişisel problemlerin kolaylıkla aşılacağına delalet sayılır.

Rüyada Eski Kaynana ve Eski Kayınbaba Görmek

Boşanılan eşin annesini rüyada görmek, geçmişe dönük bazı hataların telafi edileceğini ve güzel günler yaşanacağını bildirir. Aynı şekilde, rüyada eski kayınpederi görmek de kişinin alacağı yeni kararları temsil eder.

Rüyada Kayınvalideyle ve Kayınpederle Konuşmak

Cabir’ül Mağribi (r.a) Hazretleri demiştir ki; rüyasında ihtiyar bir kadın ile konuşan kişi ya bir hastalıkla imtihan edilir ya da kısa zamanda büyük paralar kazanır. Rüyada kaynanayla konuştuğunu görmek, İmam Abdülgani Nablusi (r.a) tabirine göre pek hayırlı değildir. Çünkü Nablusi Hazretleri, aile fertleri ile sohbet etmenin zaman zaman aksiliklere işaret olabileceğini söyler. Rüyada kayınpederle konuşmak da aynı şekilde tabir edilir; rüya sahibi ya küçük bir sorun yaşayacak ya da büyük bir maddi zenginliğe sahip olacaktır. 

Rüyada Eşini Görmek

Rüyada kayınpeder görmek maddi rahatlığa delalet ettiği gibi, eş görmek de rüya sahibinin maddi konularda her zaman güvende olacağına işaret eder. Çünkü eş, geçimin ve refahın sembolü sayılır. Bu rüya;

  • Evli olup kendi eşini rüyada görenler için maddi,
  • Evli olmayıp da biriyle evlendiğini görenler için manevi açıdan önemlidir.

Rüyada Kayın Görmek

Rüyasında kayınını gören bir rüya sahibi eğer evli ise eşini bazı konularda mutlu edecektir. Fakat bekar olup da rüyada kayın görmek, hayırlı bir evliliğin ya da beklenmedik güzel olayların habercisidir. Bu rüya tabiri, eşin erkek kardeşi anlamına gelen kayın için geçerlidir. Yani ağaç türü olan kayın için daha farklı tabirler yapılır.

Rüyada Elti Görmek

Rüyada elti görmek uzaktan gelen bir haberi simgeler. Eltisi ile karşılıklı oturup sohbet ettiğini görenler, kısa bir süre içinde şaşırtıcı haberler alabilir ya da bazı gelişmelere şahit olabilir. Rüyada kayınpeder görmek ve onun beraberinde eltinin de aynı ortamda bulunması, alınacak haberin büyük mutluluk yaratacağı anlamındadır. Çünkü kayınpeder aile büyüğü sayıldığı için mutluluğun ve özellikle de parasal gelişmelerin habercisidir.

Editör: TE Bilisim