İnsanların ekme – biçme faaliyetleri ve geçimleri ile alakalı olan bu gibi detaylar yeni bir çocuğun, evliliğin ya da kısmeti bol ticaretin haberini verir. Rüyada tarla görmek, evliler için de bekarlar için de çok hayırlıdır. Ayrıca;

  • Bir tarlayı terk edip öbür tarlaya yürüdüğünü gören hayırlı bir yolculuk yapar.
  • Tarlanın ortasında bulunup mahsullere baktığını gören, eğer hasta ise iyileşir.
  • Toprağı kurumuş bir tarlayı suladığını gören, düşmanlarının bile saygısını kazanır.
  • Rüyada tarla satın aldığını gören ileride çok zengin olur.
  • Bir tarlada hiç mahsul bulunmadığını ve oranın çok kötü halde olduğunu görenler için bu rüya şerre delalet eder. Söz konusu rüya sahipleri yakın zamanda aile içi sıkıntılar yaşayabilir. Eğer bir hastalık mevcut ise onun şiddetlenmesi mümkündür.

Rüyada Toprak Kazmak

Toprak kazmak, çeşitli durumlara göre birbirinden farklı anlamlara gelir. Eğer rüya sahibi tarım işleri ile uğraşan bir çiftçi ise bu rüyanın anlamı gayret ve kazançtır. Fakat tarım ile alakası olmayıp da rüyada toprak kazdığını görenler, bazı zorluklar karşısında daha fazla sabır göstermek zorunda kalacaktır. Bir toprağı el ya da çeşitli araçlar ile kazıyıp dibinden kıymetli bir şeyler çıkarmak bekarlar için evliliğe, evli olanlar için hayırlı evlada işaret eder.

Rüyada Kırmızı Toprak Görmek

Bir tarla içinde ya da herhangi bir alan üzerinde görülen toprak bolluğun habercisidir. Rüyada kırmızı toprak görmek, hayırlı sonuçlar almak için çaba sarf edilen şeyler olduğunu gösterir. Toprak fazla kuru ise rüya sahibi çeşitli konularda birilerinden destek görmeye ihtiyaç duyacaktır. Fakat yeterli neme sahip, canlı bir toprak görmek kötü şeyler karşısında dirençli olunacağına ve büyük başarılar elde edileceğine işarettir.  

Rüyada Toprak Yemek

Rüyada toprak yediğini görmek hayırlara ve şerlere delalet edebilir. Yenmesi mümkün olmayan ya da tavsiye edilmeyen bir şeylerin rüyada tüketilmesi, beklenmedik haberler alınacağını gösterir. Eğer rüya sahibi açlıktan ya da zorunlu bir sebepten dolayı toprak yemeye mecbur kaldığını görmüş ise bu rüya hayırlı değildir. Rüyada mecburen yenilen toprak, bazı sağlık sorunları yaşanacağına delalet eder. Fakat şifa bulma ümidiyle bir avuç toprağı ağzına koyduğunu ya da bir kap içerisinde yediğini görenler yakın zamanda bol kazançlı bir iş gerçekleştirecektir.

Rüyada Islak Toprak Görmek

Rüyada toprak görmek her haliyle kazancın ve aile içinde yaşanacak güzel gelişmelerin habercisi sayılmıştır. İmam Abdülgani El Nablusi (r.a) Hazretleri, rüyasında toprak görenlerin mutlu olacaklarını ve maddi açıdan güzel gelişmeler yaşayacaklarını buyurur. Ayrıca rüyada çamur görmek, hasta olan rüya sahiplerinin kısa zamanda iyileşeceğini ve sağlıklarının tazeleneceğini bildiren bir durumdur.

Rüyada Heyelan Görmek

Bir tarlanın heyelan yani toprak kayması sebebi ile hasar aldığını görmek büyük şerlerin habercisidir. Rüyada toprak kayması görmek, aile içinde meydana gelmesi muhtemel sıkıntılara işaret eder. Ayrıca maddi kayıp yaşanması da rüya sahibi için özellikle son dönemlerde gayet mümkün sayılır.

Rüyada Yanan Tarla Görmek

Rüyada yangın görmek bazı tabirlere göre mal kaybının, bazılarına göre ise artacak olan itibarın işaretidir. Eğer rüya sahibi bir çiftçi ise ve şahsına ait olan ya da çalışıyor olduğu tarlayı mahsulleriyle beraber yanarken görmüş ise bu rüya uyarıcıdır. Rüyayı gören kişi maddi konularda bazı hatalar yapacaktır. Çiftçi olmayıp da rüyada tarlanın yandığını görmek ise aile içi tartışmalara delalet eder. Rüyada tarla görmek hayırlı olduğundan, tarlanın yanması pek hayırlı değildir.

Editör: TE Bilisim