Süleyman Özışık kimdir, Hadi Özışık ile kardeş mi? Özışık kardeşler neden gündem oldu? soruları vatandaşlar tarafından sıkça araştırılmaya başlandı. Suç örgütü lideri Sedat Peker’in sosyal medyaya attığı videolar sonrasında gündem olan Özışık kardeşler hakkında sıkça sorular araştırılmaya başlandı. Sedat Peker, kendisi ile Bakan Süleyman Soylu arasında bağlantı kurduğu iddialarını yalanlayan gazeteci Hadi Özışık ile görüşmesinin görüntülerini paylaşmasıyla başlayan aramalar hakkında merak edilen Süleyman Özışık kimdir, Hadi Özışık ile kardeş mi? Özışık kardeşler neden gündem oldu? soruların yanıtını sizler için haberimizde derledik…

SÜLEYMAN ÖZIŞIK KİMDİR, HADİ ÖZIŞIK İLE KARDEŞ Mİ?

Süleyman Özışık, 1 Mart 1971 tarihinde Iğdır'da doğdu. Lise eğitimi de dahil olma üzere ilk eğitimini Kars'ta tamamladı. Lisenin ardından İstanbul'a gelip çalışmaya başladı. Ardından askere gitti.

Askerlik görevinin ardından gazetecilikte ilk deneyimi Akşam gazetesinde yaptığı stajla başladı. Akşam gazetesindeki 3 yıllık deneyiminden sonra Milliyet gazetesinde 7 yıl boyunca çalıştı. 2000 yılında buradaki işi ekonomik nedenlerle sonlandırılma kararı alındı.

Daha sonra kendisi gibi gazeteci olan öz abisi Hadi Özışık ile birlikte internethaber.com isimli Türkiye'nin ilk haber sitelerinden birini kurdu. Yani bu haber sitesinin sahibi bir nevi Süleyman Özışık'tır diyebiliriz. Akabinde 2005 senesinde, sonsayfa.com isimli haber sitesini online bir e-gazete platformu haline getirdi.

Süleyman Özışık'ın bir kitabı da mevcuttur. 2015 yılında, ''7 Haziran 1 Kasım Kederden Zafere'' isimli kitabını yazmıştır ve yayınlamıştır.

Türkiye gazetesinde ve internet haber sitesinde köşe yazıları yazmaktadır. YouTube kanalını çok aktif şekilde kullanan ve internethaber.com sitesinin sahibi Hadi Özışık'ın kardeşi ve orada köşe yazarlığı yapan Süleyman Özışık hakkındaki tüm bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz.

ÖZIŞIK KARDEŞLER NEDEN GÜNDEM OLDU?

Firari Peker’in en son yayınladığı videosunda ise Hadi Özışık’ın ismini verdi. Özışık’ın Bakan Soylu ile arasında aracılık yaptığı iddiasında bulundu. Özışık ise iddiaları sert bir dille yalanladı. Ancak Özışık ile görüntülü konuşmalarını ifşa eden firari Sedat Peker, Özışık ile yaptığı görüşmenin kayıtlarını sosyal medya hesabından yayınladı.

Öte yandan konuya ilişkin Süper Haber’e açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, firari Peker'in yayınladığı son videoları izlediğini ve büyük şok yaşadığını ifade etti. Soylu, Hadi Özışık ile Süleyman Özışık kardeşleri tanıdığını belirterek, "Yıllardır birlikte teşrik-i mesaide bulunduğumuz arkadaşlar bunlar” diyerek şaşkın olduğunu belirtti.

Ayrıca Sedat Peker ile hayatında hiç tanışmadığını söyleyen İçişleri Bakanı, kendisiyle gerçekleştirildiği öne sürülen "arabuluculuk" ziyaretinin hiç yaşanmadığının altını çizdi. Kendisine bir kumpas kurulduğunu da dikkat çeken Soylu sözlerini şu ifadelerle sürdürdü:

Süleyman Özışık ile en son geçen yıl haziran ayında görüştüm, yakın zamanda Süleyman Özışık ile temasımız olmadı.

Editör: TE Bilisim