65 yaş üstü seyahat edebilecek mi? Sokağa çıkma yaş kısıtlamasında son durum ne? Soruları 65 yaş üstü vatandaşlar tarafından sıkça araştırılmaya başlandı. Kabine toplantısı sonrasında koronavirüsle mücadele kapsamında yeni normalleşmeyle ilgili yeni genelge sonrası detaylar belli oldu. Yaş kısıtlamalsına takılan vatandaşların merak ettiği seyahat ve sokağa çıkma yasakları hakkında merak edilen 65 yaş üstü seyahat edebilecek mi? Sokağa çıkma yaş kısıtlamasında son durum ne? Soruların yanıtını sizler için haberimizde yer verdik. İşte detaylar…

65 YAŞ ÜSTÜ SEYAHAT EDEBİLECEK Mİ?

65 yaş üstü seyahat ve sokağa çıkma ile İçişleri Bakanlığı yayımladığı genelgede konuya açıklık getirdi.

Aşı hakkını kullanarak iki doz aşı olmuş olan 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız ile 18 yaş altı gençler ve çocuklarımızla ilgili olarak, herkes için uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının dışında ayrıca bir sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmayacaktır.

Aşı hakkı bulunmasına rağmen aşı olmayan 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız pazar günleri dışındaki diğer günlerde sadece 10.00 - 14.00 saatleri arasında sokağa çıkabilecekler; pazar günleri ise tam gün sokağa çıkma kısıtlamasına tabi olacaklardır.

1.7- Sokağa çıkma kısıtlamasına tabi olup olmadığına bakılmaksızın 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız ile 18 yaş altı gençler ve çocuklarımız şehir içi toplu ulaşım araçlarını (metro, metrobüs, otobüs, minibüs, dolmuş vb.) kullanamayacaklardır.

SOKAĞA ÇIKMA YAŞ KISITLAMASINDA SON DURUM NE?

Aşı hakkı bulunmasına rağmen aşı olmayan 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız ise hafta içi günlerde sadece 10.00-14.00 saatleri arasında sokağa çıkabilecekler olup, hafta sonları tam gün sokağa çıkma kısıtlamasına tabi olacaklardır.

Sokağa çıkma kısıtlamasına tabi olup olmadığına bakılmaksızın 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız ile 18 yaş altı gençler ve çocuklarımız kademeli normalleşme döneminde şehir içi toplu ulaşım araçlarını (metro, metrobüs, otobüs, minibüs, dolmuş vb.) kullanamayacaklardır.

Editör: TE Bilisim