Sabri İşbilen / Özel Haber - Sağlık Bakanlığı'nın 27 Mayıs'ta Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Muhammet Asena'yı görevden alması sonrası elde edilen bulgular hastanedeki usulsüz engelli raporu skandalını ortaya çıkardı. Buna göre son 6 ay içerisinde gerçeğe aykırı şekilde 189 kişinin heyet raporundaki engellilik oranı yüzde 90'ın üzerinde çıkarıldı. Aynı şekilde yaklaşık 800 kişi hakkında da yüzde 40 oranında engelli raporu düzenlendi. Bunun yanında bazı alım ihaleleri de mercek altında.

SAVCILIK ARAŞTIRIYOR

Konuya ilişkin olarak Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Öte yandan Sağlık Bakanlığı müfettişlerinin de hastaneye yönelik tüm iddiaları kapsamlı şekilde araştırdığı öğrenildi. Ayrıca dosya kapsamının büyümesi de gündemde.

DEVA SAHİP ÇIKTI

Diğer bir garip gelişmede Saadet Partisi ve DEVA Partisi Diyarbakır İl Başkanlıklarının görevden alınan başhekime destek vermesi oldu. Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, “Başhekim, yolsuzluk taleplerini reddettiği için mi görevden alındı?” dedi. DEVA Partisi İl Başkanı Cihan Ülsen de başhekimin keyfi olarak görevden alındığını iddia etti.

Editör: TE Bilisim