TSK 2021 tayin yerleri açıklandı mı? TSK tayin yerleri ne zaman belli olacak? Soruları vatandaşlar tarafından sıkça araştırılmaya başlandı. Milli Savunma Bakanlığı'na bağlı komutanlıklar bünyesinde görev yapan binlerce rütbeli asker tayin yerleri hakkında yapılacak açıklamaya odaklandı. Haziran ayının gelmesiyle yapılacak açıklama merakla beklenirken gözler komutanlıkların resmi sitelerine çevrildi. Peki, TSK 2021 tayin yerleri açıklandı mı? TSK tayin yerleri ne zaman belli olacak? İşte tüm detaylar…

TSK 2021 TAYİN YERLERİ AÇIKLANDI MI?

TSK tayin yerleri ne zaman açıklanacak sorusunun yanıtı henüz belli olmadı. Ancak tayinlerin bu ay belli olması bekleniyor. Konu hakkında bir son dakika gelişmesi yaşandığında haberimizde yer alacaktır.

POLİS 2021 TAYİNLERİ NE ZAMAN YAPILDI?

Emniyet Genel Müdürlüğünce 2021 yılı Genel Atama çalışmaları çerçevesinde, Başkomiser, Komiser, Komiser Yardımcısı, Kıdemli Başpolis Memuru, Başpolis Memuru ve Polis Memuru rütbelerindeki toplam (21.526) personelin atama ve yer değiştirme işlemleri gerçekleştirilmiştir.

Bu doğrultuda;

  • 1'nci bölgeden 2'nci bölgeye (10.329) personelin,
  • 2'nci bölgeden 1'nci bölgeye (10.845) personelin,
  • 2'nci bölgeden 2'nci bölgeye (352) personelin atama işlemleri yapılmıştır.

Polislerde zaman dışı atamalar ise; genel atama ve mazeret atama dönemleriyle bağlı kalınmaksızın yönetmelikte yer alan nedenlerle senenin her ayında gerçekleşiyor.

JANDARMA TAYİNLERİ NE ZAMAN YAPILDI?

Jandarma Genel Komutanlığı tarafından yapılacak olan ve 2021 yılı Genel Atamalarının açıklanmasının ardından, genellikle Haziran ayının en geç 15'ine kadar il bazında il içi tercih sistemi üzerinden personel tercih yapılmaktadır.

Personel tercihlerinin ve atamaları en geç 25 Haziran ayı gibi sistem üzerinden sonuçlanması beklenmektedir. 2021 yılı için Haziran ayının 26 - 27'sı gibi ilişik kesme tarihi olarak belirleneceğini düşünülmektedir.

Jandarma atamaları Mayıs ayının 15'inden sonra açıklanması ifade edilmektedir.

Editör: TE Bilisim