Amasra-1 kuyusu nerede, hangi ilde? Amasra-1 kuyusunda doğal gaz mı bulundu? Soruları vatandaşlar tarafından sıkça araştırılmaya başlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma günü Zonguldak'taki Uzun Mehmet Camii'nin açılışı esnasında bir müjde açıklanacağını duyurmuştu. Bugün yapılacak açıklama beklenirken vatandaşlar Erdoğan'ın müjdesi hakkında araştırmalara koyuldu. Vatandaşlar, Amasra-1 kuyusu nerede, hangi il açıklarında yer alıyor diye merak ediyor. Peki, Amasra-1 kuyusu nerede, hangi ilde? Amasra-1 kuyusunda doğal gaz mı bulundu? İşte tüm detaylar…

AMASRA-1 KUYUSU NEREDE, HANGİ İLDE?

Karadeniz açıklarında araştırma yapan Fatih sondaj gemisi bir süredir Amasra-1 kuyusunda incelemeler yapıyor. Filyos Limanı'ndan hareket ederek incelemelerine başlayan geminin Amasra-1 kuyusundaki ilk sondaj faaliyetleri Nisan ayında başlamıştı.

Karadeniz Ereğlisi açıklarında yer alan ve Karadeniz'deki en büyük keşif olan Tuna-1 kuyusunda 405 milyar metreküp gaz bulunmuş, 2023 yılına kadar üretimine başlanacağı duyurulmuştu. Bu keşfin ardından Mart ayında Amasra-1 kuyusu için harekete geçildi. Amasra-1 kuyusu Kuzey Sakarya Gaz Sahası içinde yer alıyor. Burada Nisan ayında başlayan keşif çalışmaları neticesinde ciddi miktarda gaz tespit edildiği duyurulmuştu.

AMASRA-1 KUYUSUNDA DOĞAL GAZ MI BULUNDU?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün yapacağı açıklamada Karadeniz kıyılarından iyi haberler vereceğini duyurmuştu. Bu nedenle, Fatih sondaj gemisinin iki büyük keşfinin ardından Amasra-1 kuyusunda da doğalgaz bulduğu düşünülüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün saat 18:00'de yapacağı açıklamalar için heyecanlı bekleyiş sürüyor.

ABD basını, Türkiye'nin Karadeniz’deki Amasra-1 kuyusunda ciddi miktarda gaz tespit ettiğini ve Erdoğan'ın bugün konuya ilişkin açıklama yapacağını yazdı.

Öte yandan Türkiye'nin, Karadeniz'de yeni doğal gaz kaynakları bulduğu ve bu keşfi kamuoyuna duyuracağı öne sürüldü. Bloomberg'in konuya yakın kaynaklara dayandırdığı habere göre Türkiye, Karadeniz'in Kuzey Sakarya Sahası'nda yer alan Amasra-1 havzasında önemli ölçüde doğal gaz kaynakları buldu.

Editör: TE Bilisim