Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), Liselere Geçiş Sistemi ( LGS) kapsamında 8. sınıf öğrencilerinin katıldığı merkezi sınav bitti. İki oturumda düzenlenen sınavın birinci oturumu  Türkiye saatiyle 09.30'da başladı. Birinci oturum 10.45'te sona erdi. İkinci oturum ise 11.30'da başladı ve 12.50'de sona erdi. 

Geçen yıl olduğu gibi  2021'de de iki oturum halinde yapılacak sınavda, çoktan seçmeli 90 soru soruldu. Birinci oturumda öğrencilere Türkçe, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinden toplam 50 soru soruldu ve 75 dakika yanıtlama süresi verildi. Matematik ve fen bilimlerinden toplam 40 sorunun yöneltildiği ikinci oturumda öğrencilere 80 dakika süre verildi. Öğrencilerin ter döktüğü sınavın sonuçlarının ne zaman açıklanacağı ise vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. LGS 2021 ne zaman açıklanacak? LGS 2021 sınav sonuçları ne zaman? İşte detaylar...

Sınava başvuran 1 milyon 200 bin adaydan yaklaşık 1 milyon öğrencinin katıldığı merkezi sınavın sonuçları 30 Haziran'da açıklanacak.

2021 LGS CEVAP ANAHTARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Geçtiğimiz yıl sınav 20 Haziran tarihinde gerçekleşmiş sınav soruları da 23 Haziran'da erişime açılmıştı. Bu bilgilere göre bu sene LGS sorularının 9 Haziran'da yayınlanması ön görülüyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanacak olan LGS cevap anahtarına öğrenciler http://meb.gov.tr üzerinden erişim sağlayacaklar. Önceki yıllarda LGS soruları ve cevap anahtarı, PDF dosyası üzerinden de görüntülenmişti.

Editör: TE Bilisim