Koronavirüs salgını nedeniyle site içi havuzlarda belli şartlar yerine getirilmesi gerekiyor. Havuz alanına girişte ateș ölçümleri yapılır. Ateși 38 derecenin üzerindekiler, öksürük, burun akıntısı, nefes darlığı gibi belirtileri olanlar havuzu kullanamaz. Ayrıca belirli aralıkla havuzlara giriş yapılacak. Bu gelişmelerin dışında sitedeki havuzların ne zaman kullanıma açılacağı merak ediliyor. Peki, Site havuzları ne zaman açılacak 2021? İşte detaylar...

Site havuzları ne zaman açılacak 2021?

Önümüzdeki günlerde site havuzlarının açılması bekleniyor. 2 haftalık süreç içerisinde açılacak olan havuz için Sağlık Bakanlığı kontrol sosyal hayat maddelerini yayımladı. İşte o maddeler..

Açık alanlarda bulunan yüzme havuzlarında uyulması gereken kuralların bir kısmı şöyle:

  • Havuz suyu klor seviyesi ve pH’ının “Yüzme Havuzlarının Tabi Olacağı Sağlık Esasları Hakkında Yönetmelik”te belirtilen seviyelere uygunluğu sağlanmalı, periyodik olarak ölçülmeli ve kayıt altına alınmalıdır. Havuzların mümkün olan en üst değerde klorlanması önerilir.
  • Havuz alanına girişte ateş ölçümleri yapılır. Ateşi 38 derecenin üzerindekiler, öksürük, burun akıntısı, nefes darlığı gibi belirtileri olanlar havuzu kullanamaz. Havuz alanlarının kapasitesi 4 metrekareye bir kişi olacak şekilde belirlenir.  Havuz alanı içinde sosyal mesafe 1,5 metredir. Dinlenme koltukları ve şezlonglar arası mesafe de en az 1,5 metre olmalıdır.
  • Maskesiz kişiler havuz alanına alınmaz. Site sakini ve çalışan herkesin maskeli olması zorunludur. Covid-19 temas riskini artıracağından havuzlarda uzun süre kalınmaz.
  • Şezlongların üzerinde kumaş minder kullanılmaz. Yıkanabilir/silinebilir minderler kullanılması durumunda misafir kullanımı sona erdikten sonra temizlenir.  Soyunma kabinlerinin kullanımında sosyal mesafeye dikkat edilir. Kabinler her kullanımdan sonra temizlenir.
  • Kişilerin kendilerine ait plaj havlusu getirmesi/kullanması teşvik edilmelidir. Yanında getirmeyenler için havluların poşetli veya bir görevli personel tarafından misafire verilmesi sağlanır. Havlu vb. tekstil ürünleri en az 60 derecede yıkanır.
  • Havuzlarda toplu aktivite, egzersiz, dalış dersleri vb. uygulamalar yapılmaz.
  • Kafe ve restoran hizmetleri sunulması durumunda bu sektörlerle ilgili daha önce belirlenen kurallara göre faaliyet gösterir.
  • Tuvalet alanlarına giriş kapıları otomatik kapı sistemine çevrilmelidir. Bu imkân yoksa tuvalet alanına giriş kapılarının kolları çok sık dezenfekte edilir.

Plajlarda uyulması gereken kurallar

Plajlarda uygulanacak kurallar ise şöyle:

  • Maskesiz misafir plajlara alınmaz. Plaj ve yüzme alanlarında misafir ve çalışan herkesin maskeli olması zorunludur.
  • Plaj ve yüzme alanında kişiler arasındaki sosyal mesafe en az 1,5 metre olacak şekilde önlemler alınır.
  • Şezlonglar arası mesafe de en az 1,5 metre olarak ayarlanır. Gölgelikler arası mesafe şezlonglar arası mesafeye uygun olacak şekilde düzenlenir. Plaj ve yüzme alanlarının kapasitesi 4 metrekareye bir kişi olacak şekilde belirlenir.
  • Localarda sosyal mesafe kurallarına uygun olarak düzenleme yapılır. Loca alanlarında 2 metrekareye bir kişi olacak şekilde kapasite belirlenir.
  • Spor etkinliği alet ve araçlarının kullanımı sonrasında her türlü malzeme ve ekipmanlar su ve deterjanla temizlenmeli sık dokunulan yüzeyler dezenfekte edilmelidir. Deniz parașütü vb. bireysel su sporları etkinliklerinde çalışanlar dahil tekne kapasitesinin yarısı sayıda kişi alınır.
  • Turizm amaçlı su altı ve su üstü sportif faaliyetlerinde kullanılan tüp, denge yeleği, can yeleği ve benzeri ekipmanların faaliyet süresince sadece bir kişi tarafından kullanılması ve kullanıldıktan sonra dezenfekte edilmesi sağlanır.
Editör: TE Bilisim