FETÖ terör örgütünün Türkiye’de zayıflamasından sonra yurt dışına firar eden örgüt üyeleri dünyanın 4 bir yanına dağıldı.

Türkiye’de çok sayıda FETÖ’cünün yakalanmasının ardından yurt dışına kaçan örgüt üyeleri Türkiye karşıtı paylaşımları ve yayımladıkları haberlerle kara propaganda çalışması yürütüyor.

Bunun yanı sıra örgüt içinde psikolojik çöküntü de yaşanıyor. Umutsuzluğun hakim olduğu örgüt içinde zaman zaman deyim yerindeyse iç savaş yaşanıyor.

SORULARI ALDIKLARINI İTİRAF ETTİ!

Bazı firari FETÖ’cüler sözde üst düzey yöneticilere tepki göstererek itiraflarda bulunuyor. Örgüt mensubu firarilerin kurduğu bir internet sitesinin YouTube kanalında, zamanında sınav sorularının nasıl çalındığını ve hangi sınav sorularının kendilerine ulaştırıldığını anlatan Vahdettin Polat, kendilerine sadece askeri sınavların sorularının geldiği söyleyen İsa Hafalır’a “ÖSYM’nin yaptığı sınav soruları da bize geliyordu. KPSS, YDS ve diğerleri…” itirafında bulundu.

Soruların FETÖ’cülere nasıl ulaştırıldığı konusuna değinen Polat, daha önce hazırlanmış olan soruların dijital ortamdan kendilerine aktarıldığını söyledi. Polat itirafına şu sözlerle devam etti:

FETÖ’CÜLER SINAV SORULARINI NASIL ÇALDI?

A paketi, B paketi, C paketi, D paketi diye 100 soruluk paketler var. Örnek veriyorum; A paketinde 75 soru var. B paketinde farklı 75 soru var, C paketinde farklı 75 soru var. D’de de farklı 75 soru var. Yani aynı 100’ün içerisinde farklı 75’ler şeklinde 4 tane paket oluşturulmuş. Bunlar birebir aynı sorular.

Mesela Ali’ye A paketini, Veli’ye B paketini Selami’ye C paketini veriyorsunuz ve tedbir yapıyorsunuz kendinize.

Soruların verildiğine şahit olan ve kendisinin de bizzat soruları verdiğini itiraf eden FETÖ’cü Polat, bu sistemle sınava giren öğrencilerin en az 75 puan aldığını itiraf etti.

Editör: TE Bilisim