KPSS ÖABT nedir, ne demek? 2021 KPSS Önlisans ne zaman yapılacak? Soruları vatandaşlar tarafından sıkça araştırılmaya başladı. Lise ve üniversite mezunu öğrencilerin lisans başvurusu esnasında karşılaşılan ÖABT'nin ne olduğu merak konusu oldu. Kamu ve devlet dairelerinde iş imkanı arayışında olan vatandaşların merak ettiği KPSS ÖABT nedir, ne demek? 2021 KPSS Önlisans ne zaman yapılacak? Soruların yanıtını haberimizde yer verdik. İşte detaylar…

KPSS ÖABT NEDİR, NE DEMEK?

ÖSYM tarafından uygulanan öğretmen adaylarının mesleki yeterliliklerini ölçen yer yıl güncellenen konuları ile yapılan bir sınav türüdür. Açılım olarak Öğretmen Aday Bilgi Testi sınavı olan ÖABT sınavıdır.

KPSS ÖABT Sınavı, lisans düzeyindedir. Öğretmen kadroları için bu sınava başvuran adayların, sınavın Genel Yetenek-Genel Kültür ile Eğitim Bilimleri oturumlarına ve alanlarına bağlı olarak Öğretmenlik Alan Bilgisi Testine (ÖABT) katılmaları zorunludur.

2021 KPSS ÖNLİSANS NE ZAMAN YAPILACAK?

ÖSYM 2021 sınav takviminde KPSS önlisans, lise, ortaöğretim oturumları için henüz başvuru ve sınav tarihi duyurmadı. Önlisans mezunlarına yönelik KPSS iki yılda bir yapılıyor. KPSS 2020 yılında yapıldı. Bu sebeple 2021'de KPSS önlisans sınavı yapılmayacak.

Editör: TE Bilisim