Trakya lavanta festivali başladı mı? Edirne lavanta festivali 2021 ne zaman? Soruları vatandaşlar tarafından sıkça araştırılmaya başlandı. Genellikle Trakya bölgesinde yaşayan ve Marmara bölgesinden de akın edilen lavanta bahçelerinin ne zaman başlayacağı merak konusu oldu. Genellikle ziyaret edilip fotoğraf çekinmek isteyen vatandaşların arama motorlarında sıkça araştırdığı Trakya lavanta festivali başladı mı? Edirne lavanta festivali 2021 ne zaman? Sorularının yanıtını sizler için haberimizde derledik. İşte detaylar…

TRAKYA LAVANTA FESTİVALİ BAŞLADI MI?

Lavanta balının kilosu 25 Euro’dan başlayıp 150 Euro’ya kadar artan ekonomik bir değerdir. Lavanta ekimi arttıkça lavanta balının üretimi de artıyor ve bu da çiftçilerimize ekonomik bir değer olarak katkı sağlamaya devam ediyor. Tarihi değerlerimiz, nasıl ki denizlerimiz, sahillerimiz ehemmiyet arz ediyorsa lavanta tarlaları da ekimi arttıkça yine aynı şekilde turistik bir değer olarak aynı şekilde ön plana çıkıyor” ifadelerini kullandı.

Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Adnan Tülek ise, “Yaklaşık 5-6 yıl önce 2015 yılının sonunda lavanta ile ilgili lavandula angustifolia için çalışmalarımıza başladık ve bölgemizde ekim alanları her geçen gün artmış durumda ama bitkilerin gelişimi gayet güzel” diye konuştu.

EDİRNE LAVANTA FESTİVALİ 2021 NE ZAMAN?

Edirne’de bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Lavanta Tarla Günleri Festivali renkli başladı. Tarlada lavanta toplayan vatandaşlar, suyunu içti. Edirne’de Valilik İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsünün işbirliği bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Lavanta Tarla Günlerinin açılışı renkli görüntülere sahne oldu.

Edirne’de düzenlenen Lavanta Tarla Günleri beş gün sürecek.

Editör: TE Bilisim