Âdil, teşkilatçı, kahraman büyük Türk hükümdarı Osman Bey'in ibret ve ders dolu hayatına dair tarihi kaynaklarda yer alan bilgiler merak edilmekte. Kuruluş Osman dizisiyle de sık sık gündeme gelen Osman Gazi'nin eşleri, çocukları, kısaca hayat hikayesi yoğun bir şekilde araştırılırken biz de yazımızda bu konulara dair kısaca bilgiler derledik. Peki, Osman Gazi eşleri kimler? Tarihte Osman Bey'in kaç eşi vardı, isimleri ne? Detaylar haberimizde.

Osman Gazi eşleri kimler? Tarihte Osman Bey'in kaç eşi vardı, isimleri ne?

Osman Gazi'nin eşleri konusunda tarihi kaynaklarda birbirinden farklı rivayetler bulunduğundan dolayı sık sık araştırılmaktadır.

Genel anlamda elde edilen bilgilerden derleyecek olursak; Osman Gâzî'nin hayatında 2 evliliği olmuştur.

Osman Gazi'nin eşlerinden biri Rabia Bala Hatun, diğeri ise Malhun Hatun'dur.

Osmanlı Hanedanı kurucusu ve beyliğin ilk hükümdarı olan Osman Gazi, 1280-1323 yıllarında Malhun Hatun ile, 1289-1324 yıllarında da Rabia Bala Hatun ile evli kalmıştır.

Osman Bey'in kaç çocuğu vardı?

Osman Bey'in bu iki evliliğinden toplamda 7 çocuğu dünyaya gelmiştir.

Osman Bey'in çocukları kimler? İsimleri...

Osman Bey’in 7 çocuğundan Alâeddin Paşa, Rabia Bala Hatun ile evliliğinden dünyaya gelmiştir.

Osman Gazi’nin çocukları; Orhan, Alâeddin Paşa, Melik Arslan Bey, Fatma Hatun, Çobanbey, Hamid Bey ve Pazarlı Bey’lerdir.

Osman Gazi doğum ve vefat yılı

Ertuğrul Gazi’nin 3 çocuğundan biri olan Osman Gazi, 1258’de Söğüt’te doğmuş,  1324 yılında Bursa’nın fethini göremeden dâr-ı bekâya irtihal etmiştir.

Rabia Bala Hatun kimdir?

Osman Gazi’nin 1289 yılında evlendiği Rabia Bala Hatun, Osmanlı Devleti’nin ilk yıllarında yaşamış bir İslam alimi olan Şeyh Edebali’nin kerimesi ve Şehzade Alaadin’in de annesidir. 1324 yılında vefat eden Rabia Bala Hatun’un kabri, Bilecik’te medfün babası Şeyh Edebali’nin türbesi yakınında, validesiyle yan yana bulunmaktadır.

Rabia Bala Hatun, Osman Bey ile evlendiği 1289 yılından vefatına dek 35 yıl evli kalmıştır.

Editör: TE Bilisim