Karneler nasıl alınacak, saat kaçta dağıtılacak? 2021 takdir teşekkür verilecek mi? Soruları vatandaşlar tarafından sıkça araştırılmaya başlandı. Koronavirüsle mücadele kapsamında ülke genelinde uygulanan kısıtlama çalışmaları sonucunda eğitim öğretim uzaktan modelle geçiş yapmıştı. 2020-2021 eğitim öğretim yılı yarın sona ermesiyle birlikte arama motorlarında sıkça araştırılan Karneler nasıl alınacak, saat kaçta dağıtılacak? 2021 takdir teşekkür verilecek mi? Soruların yanıtını sizler için araştırdık. İşte tüm detaylar…

KARNELER NASIL ALINACAK, SAAT KAÇTA DAĞITILACAK?

Kovid-19 salgını tedbirleri kapsamında, TRT EBA, EBA ve canlı dersler kullanılarak uzaktan eğitim yoluyla başlayan 2020-2021 eğitim öğretim yılı 2 Temmuz Cuma günü sona erecek.

Bu kapsamda e-Okul sisteminde yoğunluk yaşanmaması için ilkokul, ortaokul ve lise kademesindeki yaklaşık 18 milyon öğrencinin 2020-2021 eğitim öğretim yılı karneleri, 18 Haziran'dan itibaren e-Okul'dan erişime açılacak. Talep edenlere basılı karne, başarı belgeleri ve mezuniyet diploması 2 Temmuz'dan itibaren okul müdürlüklerince verilebilecek.

Karnelerin dijital ortamda erişime açılmasının ardından, 2 Temmuz'a kadar okullarda öğrencilerin ihtiyaçlarına göre etkinlikler gerçekleştirilecek. Liselerde ise sorumluluk ve mazeret sınavları 2 Temmuz'a kadar tamamlanacak, ayrıca destekleme ve yetiştirme kursları ile 12. sınıflara yönelik rehberlik faaliyetlerine devam edilecek.

2021 TAKDİR TEŞEKKÜR VERİLECEK Mİ?

Her yıl olduğu gibi not ortalaması 70-85 arasında olanlara Teşekkür Belgesi, 85-100 arasında olanlara ise Taktir Belgesi verilecektir. Belgeler karneler ile birlikte verilmektedir.

Yüz yüze eğitim haftada 2 gün boyunca devam ettiği için karneler, taktir ve teşekkür belgesi yüz yüze basılı olarak, belge halinde alınabilecek.

Editör: TE Bilisim