ABD ordusu tarafından hafta sonu paylaşılan video kaydı ve fotoğraflar dikkat çekti. Nükleer bomba etkisi yaratan patlamanın yol açtığı depremi USGS kaydetti.

ABD donanmasına ait 13 milyar dolar değerindeki uçak gemisi USS Gerald R. Ford’un görüntüleri dünya medyasında akıllara yeni bir savaş provası mı? sorularını getirdi.

PATLAMANIN BÜYÜKLÜ 3.9 ŞİDDETİNDE DEPREMLE EŞ DEĞER

Yeni süper gemi USS Gerald R. Ford 'şok denemelerinden geçti. Bu, gerçek savaş koşullarının özelliklerini simüle etmek için savaş gemisinin yanına canlı patlayıcılar yerleştirmek anlamına geliyor.

Yeni bir uçak gemisi sınıfının ilki olan USS Gerald R. Ford (CVN-78), Florida'nın yaklaşık 100 mil güneydoğusunda gemisinin yakınında patlayıcıların infilak ettirilmesiyle test edildi. Gerçekleşen denemede 40 bin pound (18 ton 143 kilogram) patlayıcının kullanıldığı belirtildi. Nükleer bomba etkisi yaratan patlama görüntüleri kaydedildi.

Amerikan Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS) ise, patlamanın büyüklüğünün 3.9 şiddetinde bir depreme neden olduğunu belirtti.

OLABİLECEK GÜVENLİK AÇIKLARI TEST EDİLDİ

ABD Deniz Kuvvetleri, yaptığı açıklamada, uçak gemisinin 'aracın savaş koşullarına dayanacak hale getirilmesi için gelişmiş bilgisayar modelleme yöntemleri, testler ve analizler kullanılarak tasarlandığını' duyurdu.

Yapılan bu şok denemeleri, savaş gemilerinin olası bir şiddetli patlamaya karşı nasıl dayandığını test etmek ve bir savaş gemisinde oluşabilecek güvenlik açıklarını belirlemek için tasarlanıyor.

DENİZ HAVACILIĞININ EN İLERİ NOKTASINDA MİSYONUMUZA DEVAM EDİLEBİLECEK”

ABD Donanmasına ait 13 milyar dolar değerindeki uçak gemisi USS Gerald R. Ford (CVN 78), on beş ayı aşkın süre bakım gördükten sonra 2019 yılında Atlantik Okyanusu’na açılmıştı.

USS Gerald R. Ford'un resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada "Kumandanlık ve mürettebat, şoku atlatmak için hazır olduğunu gösterdi; savaş gemimizin 'bir darbe alabileceğini' ve deniz havacılığının en ileri noktasında misyonumuza devam edebileceğini kanıtladı."

Diğer uçak gemilerinden yüzde 250 daha fazla elektrik kapasitesine sahip olan gemi yeni tasarlanan iki nükleer reaktörle donatıldı.

Daha önceleri de şok denemelerinde bulunan ABD donanması 1987’den beri ilk kez bir uçak gemisi ile şok denemeleri gerçekleştirdi.

RUS MEDYASINDA BÖYLE YER ALDI

Geçtiğimiz hafta ABD ve NATO’nun Rusya’ya karşı yeni savaş planları yaptığı ortaya çıkmıştı. Uygulamaya konulması düşünülen planların detaylarını bildiren Rus basını yaptığı haberde şu sözler yer aldı:

ABD ve Avrupa ülkeleri, Rus donanmasına karşı F-35 savaş uçaklarını kullanmayı planlıyor. ABD ordusuna göre, bugün Rus filosuna karşı koymanın en etkili yolu bu.

Editör: TE Bilisim