Dileklerin gerçekleşmesi için okunan dualar, kişilerin arzu ettikleri şeylerin daha çabuk gerçekleşmesi amacıyla edilir. En kısa ve en çok kullanılan dileklerin kabul olması için okunan dua şöyledir:

Estagfirullah min külli mâ kerihallah, Estagfirullahel’azîm ellezî lâ ilahe illâ hüvel hayyel kayyûme ve etûbü ileyh.

Anlamı: Razı olmadığın şeylerden, yaptıklarımı affet ve yapmadıklarımı yapmaktan koru! Kendisinden başka ilah bulunmayan Hay, Kayyum ve Azîm olan Allah’a istigfar eder ve günahlarıma pişman olup O’na sığınırım.

Dileklerin Hızlıca Olması İçin Hangi Dua Okunur?

Dileklerin hızlıca gerçekleşmesi için, Peygamber Efendimiz tarafından 2 farklı dua gösterilmiştir:

Allâhumme innî es’elüke bienne leke’l-hamdu lâ ilâhe illâ entel Hannânül Mennân, yâ Bedî’assemâvati vel-ardı yâ Zelcelâli vel-ikram. Es’elükel cennete ve eûzu bike minennâri.

Anlamı: Allah’ım, Senden isterim. Zira hamd Sana lâyıktır, Senin içindir. Senden başka mâbud yoktur, ancak Sen varsın. Çünkü istemeden ve istedikten sonra veren Sensin. Sen celâl ve ikram sahibisin. Senden cenneti ister ve cehennemden korunmamı dilerim

Sübhaneke lâ ilâhe illâ ente yâ zelcelâli vel-ikram, ehlik hâzel kelbe kable en yaktaa alâ nebiyyike salâtuhu.

Anlamı: Seni noksan sıfatlardan uzak, kemal sıfatlarla mevsuf kılarım. Senden başka ilâh yoktur, ancak Sen varsın. Celâl ve ikram sahibi sensin.

Dilek Duası İle Beraber Çekilecek Zikir Nedir?

Dilek duası zikri, din alimleri tarafından her dilek duasından önce yapılması gereken bir ibadettir. Bu zikirle yapıldıktan sonra edilen dualar daha çabuk kabul olur, zikredilen isimlerin Allah’In ismi olması nedeniyle şeytan ve kötü huylu cinler eğer varsa kişinin etrafındaysa kovulacaktır. Böylece dua Allah’In da izniyle daha hızlı kabul olur.

Duadan önce, sırasıyla “ Ya Rahman, Ya Allah, Ya Rahim, Ya Kadir, Ya Kavi” isimleri 70 kez zikredilmelidir. Dileklerin kabul olması için yapılan bu zikirin sırası bozulmamalıdır. Yani önce Ya Rahman ismi 70 kez söylenemez. “ Ya Rahman, Ya Allah, Ya Rahim, Ya Kadir, Ya Kavi” isimleri aynen bu sıra ile 70 kez söylenmelidir.

Peygamber Efendimizin Dilek Duası Nedir?

Hz. Peygaber’in dilek duası, Müslüman alemine yardım için gönderilen Hz. Muhammed’in isteklerinin olması için ettiği duadır. Bu dua, hem peygamberimiz tarafından edildiği için daha çabuk kabul olan bir duadır hem de Hz. Muhammed tüm alemlere nur olarak gönderildiği için daha hayırlıdır. Peygamber efendimizin dilek duası şöyledir:

Bismillahirrahmairrahim
Allahumme eslıh zate beynina ve ellif beyne gulubina vehdina subule's-selami ve neccina mine'z-zulumati ile'n-nuri ve cennibe'l -fevahişe ve zahera minha ve ma betan.
Allahumme barik lena fi esmaina ve ebsarina ve gulubina ve ezvacina ve zürriyatina ve tub aleyna inneke ente't-tevvabu'r-rahim.
Ve'c-alna şakirine li ni'ğmetike musnine biha gabiline leha ve etemmeha aleyna.

Anlamı: Allahım, aramızı ıslah et, kalplerimizi birleştir ve bizi esenlik yollarına ilet, bizi zulmetten kurtar, nura kavuştur, bizi açık, gizli bütün kötülükeleden, fenalıklardan uzaklaştır. Allahım kulaklarımız, gözlerimiz, kalplerimiz, eşlerimiz, çoluk çocuğumuz ve neslimiz hususunda bize feyz-u bereket ver. Tevbelerimizi kabul eyle, şüphe yok ki Sen tevbeleri kabul eden büyük rahmet sahibisin. Bizleri sayısız nimetine sena ederek Sana şükredenlerden eyle ve nimetini üzerimize tamamla.

Hacet Duası Nedir?

Hacet ya da salavat duası, kişilerinin dileklerinin kabul olması için 4444 kere okunması gereken bir duadır. Bu dua sadece dilekler için değil, hastalıklar ve sıkıntılar için de okunur ve din alimlerince okunması çokça tavsiye edilen bir duadır. Hacet duası ve anlamı şöyledir:

Bismillahirrahmanirrahim
Allâhumme salli salâten kâmileten ve sellim selâmen tâmmen alâ Seyyidinâ Muhammedinillezî tenhallü bihil ukadü ve
tenfericu bihil-kürebü ve tukdâ bihil-havâicu ve tünâlü bihir-reğâibü ve hüsnül-havâtimi ve yustaskal ğamâmu bivechihil Kerîm ve alâ âlihî ve sahbihi fî külli lemhatin ve nefesin bi adedi külli ma’lûmin lek.

Anlamı: Allahım! Bizim Efendimiz Muhammed’e (sav) kusursuz bir salât ve rahmet, mükemmel bir selâm ve selâmet vermeni diliyoruz. O Peygamber ki, onun hürmetine düğümler çözülür, sıkıntılar ve belalar onun hürmetine açılıp dağılır, hacet ve ihtiyaçlar onun hürmetine yerine getirilir. Maksatlara O’nun hürmetine ulaşılır, güzel sonuçlar O’nun hürmetine elde edilir. O’nun şerefli yüzü hürmetine bulutlardaki yağmur istenilir, Allah’ım, onun ehl-i beytine, ashabına da her göz kırpacak kadar zamanda (her an, saniye) her nefes alacak zamanda sana malum olan varlıklar sayısınca salât et.

Editör: TE Bilisim