Diş ağrısı şifası için okunacak dua, devamlı olarak ağrıya dişin iyileşmesi için okunur. Diş ağrısının geçmesi ve şifa olması için okunması gereken dua şöyledir:

Bismillahirrahmanirrahim
Elif lam mim sad.
Kaf ha ya ayın sad  Ha mim ayın sin kaaf La ilahe illa hüve rabbül arşil aziymi .
Üskün eyyühel vecü billezi in yeşe yüskinirriyha feyazlelene revakide ala zahirihive lehü a sekene filleyli vennehari ve hüvessemiyul.

Sürekli Olarak Ağrıyan Diş İçin Hangi Dua Okunur?

Devamlı ağrıyan dişin geçmesi için, birer kez İhlas ve Fatiha surelerinin okunmasının ardından “Ve teral cibale tehsebuha camideten ve hiye temurru merras- sehabi. Sun- allahillezi etgane kulle şey’in innehu habirun bima tefelun” duası okunur. Bu dua, diş ağrısı geçene kadar okunmaya devam edilebilir.

Diş Ağrımaması İçin Hangi Dua Okunur?

Diş ağrımasını geçiren dualar, Hazreti Peygamber tarafından şöyle tavsiye edilmiştir:

Euzû bi-izzetillahi ve bi-kudretihi min şerri ma ecidü ve uhaziru.
Anlamı: Hissettiğim ve çekindiğim şeyin şerrinden Allah'ın izzet ve kudretine sığınırım.
Ezhibil bese rabbennasi eşfi veenteşşafi laşifae illaşifaüke şifaella yuğadirusegame.

Anlamı: Bu hastalığı gider ey insanların Rabii! Şifa ver, çünkü şifa verici sensin. Senin cereceğin şifadan başka şifa yoktur. Öyle şifa ver ki hiçbir hastalık bırakmasın.

Min şerri ma ecidü min vecei haza

Bu dualar,kişilerin diş ağrısının geçmesi ile beraber diğer hastalıklarına Allah’tan yarım istedikleri zamanlarda da okuyabilecekleri dualar arasındadır.

Rukye Duası Nedir?

Rukye duası, her Müslüman kişinin yaşadığı ağrı ve sızıların geçmesi amacıyla okuyabileceği bir duadır. Rukye duası, özellikle baş ağrısının tedavisi için kullanılır. Bunun yanında boyun, diş, omuz, kol ve bacak ağrılarına da iyi gelir. Din alimleri tarafından okunması tavsiye edilen duanın okunuşu şu şekildedir:

  • Fatiha Suresi
  • Ayete’l Kürsi Suresi
  • İhlas Suresi
  • Felak Suresi
  • Nas Suresi ve
  • Kur’an’da yer alan bazı surelerin birleşimidir.

Rukye Duası içinde Bakara, Zilzal, Hümese, Rahman ve Kafirun surelerinin tamamı okunur. Bakara, Araf, İsra ve daha birçok surenin de bazı ayetleri kullanılır. Bu dua, biri tarafından diş ağrısı çeken kişiye okunması gereken dualardan biridir. Dua bitiminden sonra duayı okuyan kişi ağrısı olan kişinin yüzüne üfler. Bu dualarda önemli olan, niyet edilmesidir. Rukye duası ağrı, sızı ve fiziksel diğer problemlerin yanında başka amaçlar için de okunur. Duaya başlamadan önce kişilerin doğru olarak niyet etmeleri gerekir.

Diş Ağrısı İçin Okunabilecek Ayetler Nelerdir?

Kişilerin kendilerine okuyabilecekleri ayetler, şöyle sıralanabilir:

“Hastalandığım zaman, bana O şifâ verir.” (Şuarâ 26/80)

"…Allah, mü'min bir topluluğun kalplerine şifâ versin/gönüllerini ferahlatsın." (Tevbe 9/14)

"…Onların (arıların) karınlarından çeşit çeşit renklerde bir şerbet (bal) çıkar ki, onda insanlar için şifâ vardır…" (Nahl 16/69)

Bu ayetler, Müslüman herkes tarafından diledikleri zamanlarda tekrar edilebilir. Dualar kadar etkili olmasalar da kişileri rahatlattığı bilinir.

Diş Ağrısı İçin Okunacak Dualar Nasıl Okunmalıdır?

Diş ağrısı dualarının okunuşları, öncelikle abdest alınarak yapılmalıdır. Eğer ağrıyı çeken başka dua okuyan başka ise niyet edilirken kişinin ismi mutlaka söylenmelidir. Bunların yanında, diş ağrısının geçmesi için mutlaka yürekten niyet edilmelidir. Belirtilen özel diş ağrısı duaları eğer kişinin kendisi tarafından okunacaksa mutlaka abdest alınmalıdır. Diş ve diğer ağrılar için belirtilen ayetler için abdest zorunluluğu yoktur. Edilen duaların her namazdan sonra 7 kez okunması daha makbuldür.

Editör: TE Bilisim