Fiziksel güzellik duası, kişilerin daha güzel hissetmek için ettikleri dualardan biridir. Hz. Yusuf’un güzellik duası olarak da bilinen fiziksel güzellik duası, şöyle okunur:

Bismillahirrahmanirrahim
Ya Muktedir Ya Kuddüs Ya Vedud Ya Latif Ya Mucib Ya Nur Ya Musavvir
Allahümmec alni ve nuru Yusuf’a ala veçhi femen reani yuhibbuni mehabbeten Kul eûzu bi rabbin nâs Melikin nâs İlâhin nâs Min şerril vesvâsil hannâs Ellezî yuvesvisu fî sudûrin nâs Minel cinneti ven nâs
E lem neşrah leke sadrake. Ve vedagnâ anke vizrake Ellezî enkada zahrake. Ve rafe’nâ leke zikrake. Fe inne meal usri yusrâ İnne meal usri yusrâ Fe izâ feragte fensab. Ve ilâ rabbike fergab.”(Amin)

Bu dua, Esma-ül Hüsna’dan 7 şerif, Hazreti Yusuf’un güzellik duası, Nas ve İnşirah surelerinin bir arada okunmalarından oluşur.

Fiziksel Güzellik Duası Nasıl Okunur?

Dış görünüş güzelliği duası, sessiz bir yerde ve kişinin yanında başka kimse olmadan edilmelidir. Bu dua başkası için de okunabilir. Bu nedenle duanın niyet kısmına dikkat edilmelidir. Güzellik duasının edilmesi için belirli bir gün yoktur. Ancak yatsı namazından sonra ve sabah namazından önce edilen duaların Allah katında daha geçerli olduğu söylenir.

Abdest alındıktan sonra namaz kılar gibi kıbleye dönülür ve 7 kere besmele çekilir. Daha sonra dua, belirtilen şekilde hiçbir adımı atlamadan okunur ve niyet için şu cümleler söylenir:

Allah’ım, mukaddes esmaların olan Ya Musavvir, Ya Şâfi ve Ya Cemîl’e dayanarak senden güzellik ve şirinlik diliyorum. Allah’ım, senin mukaddes surelerin olan Fatiha ve İhlas Sureleri hatırına senden yüz güzelliği ve gönül güzelliği diliyorum. Niyetimin içtenliği ve arzumun masumiyeti hatırına duama cevap ver. Âmin.

Güzellik Duası Nasıl Edilir?

Güzellik duası, hem fiziksel güzellik hem de ruh güzelliği için okunabilen dualar arasında yer alır. Güzelleşmek isteyen kişiler bu duayı okuyabilir. Aynı zamanda, kötü huylu kimselere başkaları için niyet edilerek de bu duanın okuması gerçekleştirilebilir. Güzellik duasının okunuşu şöyledir:

Eûzu billahi mineş-şeytânirracîm. Bismillahirrahmanirrahîm.
"Sübhane Rabbiyel aliyyel alel vehhab.."denir.
1 Fatiha suresi okunur.
Aşağaıdaki esmaların sırası bozulmadan her biri (3) defa okunur.
Ya Müsavvir
Ya Latif
Ya Mucib
Ya vedud
Ya Hamid
Ya Kadir
Ya Muktedir
Ya Batın
Ya Nur
Ya Reşid
ya Azim
Ya Rahman
1 Defa daha Fatiha suresi

Ya Rabbi Fatiha süresi ve okuduğum bu mukaddes ve güzel ismi şeriflerin hürmetine benim ruhumu,bedenimi ve tüm azalarımı kudretinle güzelleştirmeni diliyorum senden. Amin

Fiziksel Güzellik İçin Okunan Ayetler Nedir?

Güzellik için okunacak ayetlerin başında Yunus Suresinin bir ayeti gelir. Bu ayet çokça okunan ve bilinen bir ayettir. Özellikle Afgan kadınları bu ayeti hem kendi hem de kızlarının güzellikleri için okurlar.

Lillezîne ahsenûl husnâ ve zîyâdeh, ve lâ yerheku vucûhehum katerun ve lâ zilleh, ulâike ashâbul cenneh, hum fîhâ hâlidûn.

Anlamı: İyilik edenleri iyilikle mükâfatlandırırız, daha da fazlasını veririz ve yüzleri kararmaz, zillete düşmez onlar. Onlardır cennet ehli, orada ebedî kalırlar.

Her Zaman Okunabilecek Güzellik Duası Var Mıdır?

Her zaman okunabilecek güzellik duası, kişilerin fiziksel güzelliklerini korumaları ve hep diri kalmaları için okudukları duadır. Özellikle kadınlar, canlılik ve güzelliklerini korumak için bu duayı okurlar:

Bismillahirrahmanirrahim, Allahümmec alni ve nuru Yusuf’a ala vechi femen reani yuhibbuni mehabbeten.

Anlamı: Allah’ım, yüzümde Hz. Yusuf a.s nuru ışığı olsun. Kim beni görürse sevsin.

Bu dua, her namazdan sonra okunabilir. Ancak 5 vakit okunması da zorunludur.

 Kaynak : erişim haber

Editör: TE Bilisim