Ebru Okanlar / Özel Haber - Türkiye ile Katar arasında mart ayında imzalanan ve 25 Haziran’da yürürlüğe giren bir anlaşma T24 isimli haber sitesi tarafından “Katarlı gençlere Türkiye’de sınavsız tıp eğitimi verildi” şeklinde servis edilmişti.

Anlaşma askeri tıp alanında karşılıklı tecrübelerden yararlanılması amacıyla imzalanmış olmasına rağmen T24 haber sitesi, Türkiye’de sınavla üniversite sınavına girecek adayların aleyhine bir hükmün olmadığı anlaşmayı ‘çifte standart’ haberi olarak verdi.

GEÇ KALDIKLARINI KABUL ETMEDİ

Yalan haberin ortaya çıkmasının ardından T24 haber sitesi konuyla ilgili özür diledi. Haberle ilgili özür metni yayınlayan Yayın Yönetmeni Doğan Akın, haberi kaldırmak ve tekzip yayınlamak için neden 27 saat beklediklerine ilişkin, “Yanlış bilgi 27 ya da 28 saat beklenmedi Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nda açıklaması yapıldığı anda düzelttik. 2 medya uzmanı Faruk Bildirici’den bizi eleştiren değerlendirme aldık bunu da yayınladık. O yirmi yedi saat sonra düzeltmesi doğru değil. Ümit Alan da yazmış hata yapmış bu durum böyledir” diyerek T24’ü savundu.

-T24 yalan haber yaptığını kabul edip özür diledi

-‘Kılıçdaroğlu Goebbels’i utandırdı’

Editör: TE Bilisim