Mutlu olma duası, Müslüman kişilerin aile içinde mutlu olmak veya bireysel olarak yaşadıkları sorunları atlatarak huzur ve mutluluk içinde yaşamak için ettikleri dualardan biridir. Mutlu olmak için edilebilecek çeşitli dualar bulunur. Kişiler kendi istekleri doğrultusunda bu duaları okuyabilir veya bir başkasına vekaleten de okutabilirler. Bu duaların en etkili ve kısa olanlarından birinin okunuşu şöyledir:

Bismillahirrahmanirrahim
Hasbiyallahü  lailahe illa hüvel aleyhi tevekkeltü ve hüve rabbbül arşil aziym. Amin.

Anlamı: Eğer yüz çevirirlerse de ki: “Bana Allah yeter. O'ndan başka hiçbir ilâh yoktur. Ben ancak O'na tevekkül ettim. O, yüce Arş'ın sahibidir.”

Bu duanın okunmasından önce 1 kez Fatiha Suresi, 3 kez de İhlas Suresi okunarak mutlu olmak isteyen kişiye bağışlanır. Bu duanın bütünün her okunmaya başlandığı zaman 7 kez tekrar edilmesi gerekir. Her sabah ve akşam namazlarından sonra okunan bu dua ile kişiler Allah’ın da izni ile mutlu olacaktır.

Mutlu Olmak İçin Hangi Esmaül Hüsnalar Zikredilmelidir?

Mutluluk için söylenecek Esmaül Hüsnalar, bir dua şeklinde düzenlenmiştir. Çoğu din alimi tarafından okunması tavsiye edilen ve her anlamda mutluluk getiren dualardan biri de budur. Allah’ın farklı isimlerinin bir araya gelmesiyle oluşan bu duanın okunuşu şöyledir:

Bismillâhirrahmânirrahîm. Yâ Allahü yâ Rahmânü ya Rahîmü yâ Aliyyü yâ Alîmü yâ Azîmü yâ Ehadü yâ Samedü yâ Vitrü yâ Selâmü yâ Mü’minü yâ Müheyminü yâ Basîru yâ Vâhidü yâ Kerîmü yâ Latîfü yâ Halîmü yâ Kebîru yâ Mütekebbirü yâ Cemîlü yâ Celîlü yâ Kaviyyü yâ Azîzü yâ Müteazzizü yâ Hannânü yâ Mennânü yâ Tevvâbü yâ Bâısü yâ Bârrü yâ Hamîdü yâ Mecîdü yâ Mahmudü yâ Ma’budü yâ Mevcudü yâ Zâhiru yâ Bâtınü yâ Tâhirü yâ Evvelü yâ Ahirü yâ Hayyü yâ Kayyumü yâ Şâmihu yâ Vâsiu yâ Selâmü yâ Refîu yâ Mürtefiu yâ Nurü Zülkuvveti vel ikrâm. Amin.

Bu duayı sabah, akşam ve aklına geldiği her an okuyan kişilerin, Peygamber Efendimiz tarafından her daim mutlu olacağı buyrulmuştur.

Her İki Dünyada da Mutlu Olmak İçin Hangi Dua Okunmalıdır?

Dünya ve ahret mutluluğu duası, şöyle okunur:

Bismillahirrahmanirrahim
Allahümme  Rabbenâ âtina fiddünyâ haseneten ve fil ahireti  haseneten ve kınâ azâbennâr.Bi rahmetike yâ Erhamerrahimin.

Bu dua, her kılınan namazdan sonra 3 veya 7 kez okunmalıdır.

Sevdiği Kişiyle Mutlu Olmak İçin Hangi Dua Edilir?

Sevilen kişiyle mutluluk duası, şöyle okunmalıdır:

Bismillahirrahmanirrahim
İlahe ente maksudi ve rızake matlubi.

Anlamı: Yâ Rabbi, benim hedefim, muradım, maksûdum sensin!

Kişiler, bu kısa duayı istedikleri her an okuyabilirler.

Peygamber Efendimizin Mutluluk Duası Nasıl Okunur?

Hz. Muhammed’in mutluluk duası olarak da bilinen bu dua, her gün en az 21 kez okunmalıdır. Daha fazla okunmak isterse 21 sayısının katları şekilde okunmalıdır. Peygamber efendimiz, bu duayı hem iç huzur bulmak hem de mutlu olmak için okunmasını tavsiye etmiştir. Her kim bu duayı hiç aksatmadan okursa ömür boyunca hem kendisi hem de ailesi mutlu olur diyerek buyurmuştur. Bu duanın okunuşu ve anlamı şöyledir:

Bismillahirrahmanirrahim
 Yevme tetis semaü bi duhanin mübinin yahşen nâşe hâzâ azabün eliym.
La havle vela kuvvete illa billahül aleyyül aziym ve zellel naha lehüm feminha rakubühüm ve minha yekülün. Amin...

Anlamı: Dara düşen, huzurunu kaybeden kişi her şeyin Allah' tan geldiğini bilmelidir. Yukarıda zikredilen dualarla Allah' a bolca dua edilmelidir.

Editör: TE Bilisim