Mehmet Yalçınkaya, MasterCehf Türkiye jüri üyelerinden biri. MasterChef Mehmet Şef'in sol elinin sürekli cebind eolması, program süresince ekranlara yansımaması ise izleyiciler tarafından merak konusu olmayı sürdürüyor. MasterChef Mehmet Şef'in sol elinin parmaklarına ne olduğunu öğrenmek isteyen takipçiler sıklıkla sanal ortamda aramalar gerçekleştiriyor. Peki, MasterChef Mehmet Şef'in sol eli neden hep cebinde? Mehmet Şef'in parmaklarına ne oldu, neden kesildi? İşte merak edilenler.

MasterChef Mehmet Şef'in sol eli neden hep cebinde? Mehmet Şef'in parmaklarına ne oldu, neden kesildi?

Düğnyanın farklı yerlerinde gastronomi ve mutfak şefliği yapan ünlü Şef Mehmet Yalçınkaya, jüri üyeliğini yaptığı MasterChef Türkiye'de büyük ilgiyle izleniyor.

İzleyiciler ise Mehmet Şef'in sol eli neden sürekli cebinde, Mehmet Yalçınkaya'nın sol elinin parmakları yok mu sorusunun yanıtını merak ediyor. 

Mehmet Yalçınkaya'nın yıllar önce geçirdiği talihsiz biğr mutfak kazası sonucu sol elinin parmaklarının kesildiği öğrenildi. 

Elini kıyma makşinesine kaptıran Mehmet Yalçınkaya, sol elinin üç parmağını bu olayda kaybetti.

Ünlü şefimize geçirdiği kaza nedeniyle geçmiş olsun dileklerimizi iletirken kariyeri süresince aldığı ödüllere de yer vermek istiyoruz.

İşte Mehmet Yalçınkaya'nın aldığı başarı ödülleri

Türkiye Aşçılar Federasyonu – Turculina Team Captan

2012 Dünya Aşçılar Olimpiyatları Gümüş Madalya

Berlin -Almanya Dünya Aşçılar olimpiyatları A kategorisi Dünya

Euroturkchefs Culınary Team Takım Kaptanlığı
Euroturkchefs Team Merit diploma Takım Halinde Erfurt – Almanya

İstanbul Mutfak Ensitüsü Chef Düello –İstanbul

En son İstanbul Anadolu Yakası’nın en prestijli oteli Wyndham Grand İstanbul Kalamış Marina Hotel’in mutfağını yöneten Mehmet Yalçınkaya, ödüllere doymayan büyük şef ünvanına sahiptir.

Chef 8 Organizasyonu Mansiyon- Ankara Lezzet fırtınası gurme Ritüeli – Wow Hotels – İstanbul

2008 Üçüncülüğü

Oteller arası Amasya Osmanlı Saray yemekleri yarışması 1988–2008 Merit diploma Amasya- Türkiye

Editör: TE Bilisim