Dünya genelinde milyarlarca kullanıcıya sahip olan işletim sistemi Windows 11 ne zaman, hangi tarihte çıkacak? Windows 11 özellikleri nelerdir? Sorularının yanıtın sizler için araştırdık. Microsoft’un 6 yıl önce kullanıma sunduğu Windows 10'un yerini Windows 11 alıyor. Dünyaca ünlü teknoloji devi, konuyla ilgili olarak merakla beklenen açıklamayı bugün yaptı ve Windows 11 tanıtımını yapıp özelliklerini açıkladı. Peki, Windows 11 ne zaman, hangi tarihte çıkacak? Windows 11 özellikleri nelerdir? İşte tüm detaylar haberimizde…

WİNDOWS 11 NE ZAMAN, HANGİ TARİHTE ÇIKACAK?

Windows 11'in tanıtımı sonrası Microsoft CEO'su Satya Nadella sahneye çıktı. Nadella, "Bugün size gösterdiklerimiz beni heyecanlandırıyor" ifadelerini kullandı.

Windows 11'in önümüzdeki sonbaharda piyasaya çıkacağı tahmin ediliyor. Microsoft ise "Windows 11 kullanıma sunulduğunda bazı Windows 10 bilgisayarları ücretsiz yükseltebilirsiniz" diyor.

Şirket ayrıca, Windows 10 bilgisayarlarda kademeli olarak kullanıma sunulacak olan yükseltme planının, henüz kesin olmamakla birlikte günümüzde kullanılmakta olan cihazların çoğu için 2022 yılının ilk aylarında hazır olacağını öngördüğünü söylüyor.

WİNDOWS 11 ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Microsoft, Windows 11'in dark modunu elden geçirdiğini ve temaları yenilediğini belirtiliyor. Microsoft'a göre Windows 11, en güvenli Windows sürümü. Microsoft, Windows 11'in çoklu pencere yetenekleri için de çalışmış. Yerleştirme düzenleri, kullanıcıların Windows 11'de birden fazla uygulama açarken işlerini kolaylaştırıyor, birden fazla işi kolayca yapmalarını sağlıyor.

Windows 11 işletim sistemleri

  • İşlemci: 64 bit, çift çekirdekli, 1 GHz
  • RAM: 4 GB
  • Depolama: 64 GB
  • Ekran: 9 inç, 1366 × 768 piksel
  • Grafik: DirectX 12 uyumlu, WWDM 2.x sürücüleri
  • Güvenlik: UEFI, Güvenli Önyükleme ve TPM 2.0
Editör: TE Bilisim