İbrahim Seçkin Talaş / Özel Haber

Senarist Hüseyin Alp Tahmaz’ın yazdığı, yönetmen Gürsel Ateş’in yönettiği “Nereye?” adlı kısa film, göç yollarında yaşamını yitiren insanların hikayesini anlatıyor. Kısa film, kapalı bir kamyon kasasında Avrupa’ya gitmek üzere yola çıkan kırk kaçak göçmenin, Ege sahilinde tekne ile devam eden yolculuklarının son saatlerini konu alıyor.

“BİR UMUT DENİLEREK YOLA ÇIKILIYOR”

Yönetmen Gürsel Ateş filme ilişkin, dünyada birtakım çıkarların sebep olduğu yangınlar sonucu kendi topraklarında yaşamaları oldukça zor bir hal alan ve ‘bir umut’ diyerek yola çıkan insanların hikayesini anlattıklarını söyledi. Ateş, “ Dünya üzerinde birçok ülkenin nüfusundan çok daha fazla, sürekli olarak yer değiştirerek yaşayan tahminen 360 milyon insan var.

Eğitimden, sağlıktan, güvenlikten ve her türlü olanaktan yoksun... Açlık ve sefalet içinde sürdürdükleri yaşamlarının bedelini canlarıyla ödüyorlar çoğunlukla.” dedi. Senarist Hüseyin Alp Tahmaz ise ekonomik sıkıntılar, savaş ve terör gibi sebeplerle her yıl yüz binlerce insanın doğduğu büyüdüğü topraklardan göç etmek zorunda kaldığının altını çizdi. Türkiye’de ve yurtdışında uluslararası festivallere katılması planlanan Nereye? adlı kısa filmin çekimleri Ankara’da yapıldı.

Editör: TE Bilisim